VIDEO: Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertā sestdien pirmo reizi uz vienas skatuves tikās divi Jūrmalas Goda zīmes kavalieri – Maestro Raimonds Pauls un pasaulē slavenākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko. Koncertu vadīja Ojārs Rubenis.

Programmā skan tēmas un skaņdarbi no Maestro kino un teātra mūzikas – balādiskā kompozīcija “Lietus blūzs”, enerģiskā dziesma “Jel pažēlo”, melodijas “Teātris” un “Ilgais ceļš kāpās”, kā arī citi Paula hiti Kārļa Vanaga aranžijās. Savukārt Aleksandrs Antoņenko dzied Paula dziesmas no leģendārā cikla “Pērļu zvejnieks” un kompozīcijas ar izcilā krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko dzeju.

Koncertā iekļautas arī populāras operu ārijas no Latvijas Radio bigbenda un Raimonda Paula kopīgās programmas “Opera”, Volfganga Amadeja Mocarta un Džoakīno Rosīni operu ārijas – Nakts karalienes ārija, Dona Žuana un Figaro varoņu dziedājumi, ko speciāli bigbendam pārlicis aranžētājs Kallums O. Viņa dibinātais orķestris “Callum Au Big Band” 2012. gadā tika atzīts par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Lielbritānijā. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, viņiem rakstot un aranžējot mūziku, bet īpaši auglīga sadarbība viņam izveidojusies ar Latvijas Radio bigbendu.

“Man jau ir bijusi sadarbība ar operdziedātāju Elīnu Garanču – kāpēc lai neuzdziedātu arī ar Aleksandru Antoņenko? Operdziedoņi no “O Sole Mio” tālu prom netiks! Aleksandram ir milzīga priekšrocība gan ar savu fantastisko balss materiālu un ko viņš spēj ar to panākt, gan tas, ka viņš dziedājis dramatiskākās tenoru partijas.

Turklāt ar Latvijas Radio bigbendu spēlēsim opermūzikas pārlikumus. Džezs kopā ar operu!

Manuprāt, tas būs ļoti, ļoti interesanti,” uzsver Maestro Raimonds Pauls.

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju to iespējams baudīt tikai ar mediju starpniecību, bet skatītāju vietas zālē bija tukšas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti