Rīta Panorāma

Klasiskās un garīgās mūzikas koncerts "Ziemassvētku prelūdija"

Rīta Panorāma

Dauza priekšmetus dusmu izlādēšanai

Komponista M. Brauna koncertprogramma "Darbi un nedarbi..." VEF Kultūras pilī

VEF kultūras pilī izskanēs Mārtiņa Brauna koncerts «Darbi un nedarbi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien VEF Kultūras pilī izskanēs izcilā latviešu komponista Mārtiņa Brauna koncertprogrammas “Darbi un nedarbi...” koncerts.

“Šajā koncertā dzirdēsim pilnu spektru – sākot no Mārtiņa Brauna agrīnajiem darbiem gan teātra, gan kino mūzikā,” pastāstīja koncertprogrammas producents Jānis Kļaviņš. “Dzirdēsim arī viņa nedarbus – proti, rokmūziku, noslēgumā būs arī kormūzika, “Saule. Pērkons. Daugava” un citas dziesmas. Būtībā iziesim cauri visam Mārtiņa Brauna daiļrades periodam.”

Koncertprogrammas mākslinieciskais vadītājs Mārcis Auziņš atzina, ka daļai no skaņdarbiem, kur Brauns ļāvis brīvu interpretāciju, koncerta veidotāji šo to aranžijās pamainījuši. 

“Ar viņu sadarboties ir ārkārtīgi interesanti – viens ir tas, kas ir notīs, bet otrs – tā muzikālā provokācija, ko Mārtiņš Brauns dara uz skatuves. Tas ir brīnišķīgākais. Brauns ir labā nozīmē traks,” atzina Auziņš. 

Koncertā piedalīsies tādi mūziķi kā Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš, koris “Balsis”, Ints Teterovskis un, protams, pats Mārtiņš Brauns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti