Kultūras ziņas

Iknedēļas atklājums Tallinas ielas pagalmā

Kultūras ziņas

Mākslinieku rezidence Ģertrūdes ielas teātrī

Ērģeļmūzikas koncerts saullēktā

Uzgleznot tumsu mūzikā. Izskanējis Saullēkta koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Neilgi pēc pieciem no rīta Dzintaru pludmales virzienā devās neierasti daudz ar termosiem, lietussargiem, lietusmēteļiem un segām bruņojušies cilvēki. Daži uz koncertu ieradās arī no jūras puses. Bijušie prezidenti, politiķi un kultūras mecenāti kopā ar simtiem citu klausītāju iekārtojās pludmales smiltīs, lai baudītu pasaulslavenās ērģelnieces uzstāšanos jūras krastā.  

Tumšie lietus mākoņi rīta agrumā aizklāja saullēktu, bet kalpoja kā dabas radīta scenogrāfija šī gada Ivetas Apkalnas koncerta idejai - vizualizēt un uzgleznot mūzikā tumsu.

Sākums bija paredzēts uzburt tumsu, uzburt iekšēju nesaprašanos, konfliktu cilvēkam brīdī, kad cilvēks mostas un vēl ir starp pamošanos un sapni. Vai arī nakts murgiem. Un tad, kas to būtu domājis, parādījās saule!” stāstīja Iveta Apkalna.  

Vairāk nekā stundu ilgajā koncerta pirmajā daļā izskanēja Tjerī Eskēša un Lionela Rouga skaņdarbi, savukārt rītausmas saules izlaušanos no mākoņiem pavadīja Johana Sebastiāna Baha, Ferensa Lista un Filipa Glāsa opusi.

Tas, ko es varēju piedzīvot šodien, tā ir absolūti ekskluzīva iespēja, par kādu, es pieļauju,  daudzi kolēģi mani varētu arī apskaust. Jo iespēja tikties ar savu publiku un ar tik daudz publikas vienlaicīgi, - tas ir tas, kā mums visiem šajā laikā ir pietrūcis,” atzina Apkalna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti