Rīta Panorāma

Intervija ar LTV ārzemju ziņu redaktoru Tomu Pastoru

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar PČ hokejā orgkomitejas vadītāju Edgaru Bunci

"Krāšņās skaņrades" atklās vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte

Tiešsaistē izskanēs Magdalēnas Gekas un Ivetas Cālītes koncerts «Krāšņās skaņrades»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Trešdien, 19. maijā, pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās Bibliotēkas korē koncertprogrammā “Krāšņās skaņrades” tiešsaistē uzstāsies vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte, informēja Magdalēna Geka.

Koncertu varēs baudīt tiešsaistē Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Facebook” un “Youtube” kanālos.

Kā skaidroja Geka, pēdējos gados visā pasaulē sevišķi aktuāla klasiskās mūzikas koncertu tendence ir iepazīstināt publiku ar dažādu laikmetu komponistēm, kuras gadsimtiem ilgi dažādu tradīciju un sabiedrības aizspriedumu dēļ nav novērtētas un atzītas atbilstoši viņu talantam un muzikālajiem sasniegumiem. “Tomēr situācija klasiskās mūzikas sfērā joprojām komponistēm ir bēdīga – pēc nesenākajiem datiem izcilāko orķestru programmās tikai katru divpadsmito skaņdarbu ir sarakstījusi komponiste. Pat mūsdienu klasiskās mūzikas atskaņojumos, tikai 12,8 % skaņdarbu sarakstījušas komponistes,” uzsvērts koncerta pieteikumā.

Vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte caur šo koncertprogrammu iecerējušas iepazīstināt gan ar divu izcilu romantisma pārstāvju – Klāras Šūmanes un Amandas Maieres skaņdarbiem, gan ar retāk spēlētām mūsdienu latviešu komponistu Rutas Paideres un Maijas Einfeldes kompozīcijām vijolei un klavierēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti