Kultūras ziņas

Latvijas mūzika džeza gadatirgū "jazzahead!"

Kultūras ziņas

Aukstais karš jauno mākslinieku acīm

"Pilsētas sapņi" Rīgas Domā

Tiešraides koncertā no Rīgas Doma izskanēs 6 latviešu komponistu pirmatskaņojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar 6 latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumiem tiešraides koncertā no Rīgas Doma izskanēs koncertprogramma “Pilsētas sapņi”. Koncerts skanēs tiešraidē 7.maijā pulksten 19.00 Latvijas radio 3 un būs skatāms Rīgas Doma mājaslapā, informēja organizatori.

Līdztekus jau agrāk sarakstītiem Daces Aperānes un Andra Dzenīša skaņdarbiem saksofonam solo “Pilsētas sapņi” un “Pierott” pirmatskaņojumus piedzīvos pēdējā pusgadā radīta mūzika. To autori Kristaps Pētersons, Rihards Dubra, Andris Dzenītis, Renāte Stivriņa, Madara Pētersone un Leo Lobrevs. Koncertā piedalīsies ērģelniece Ilze Reine un divi Lielās Mūzikas balvas 2019 laureāti saksofonists Aigars Raumanis un Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis. 

"Latviešu mūzikas attīstība nepārtrūkst un jaunrade turpina mūs pārsteigt, pie tam turpinot savu pilnasinīgu dzīvi arī digitālajās platformās," norādījuši rīkotāji.

Koncerts būs klausāms ne tikai Latvijas radio 3 Klasika ierakstā, bet arī Kultūras sistēmu informācijas centra veidotajā vietnē Diva.lv. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti