«Tallinn Music Week» programmā 11 Latvijas mūziķi; viņu vidū Sign Libra, «The Coco’nuts» un Evija Vēbere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tallinas Mūzikas nedēļa ("Tallinn Music Week") šogad notiks no 29. septembra līdz 3. oktobrim. Festivālā piedalīsies 155 mākslinieki no 16 valstīm, no kuriem 11 ir no Latvijas. Par galveno sadarbības partneri un programmas veidotāju no Latvijas ir kļuvis nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs", informēja festivāla pārstāvji.

2021.gada ''Tallinn Music Week'' festivālā uzstāsies grupa "A Place To Bury Strangers" un apvienība "DVS1" no ASV,  "Hatari" no Islandes, dāņu pankroka apvienība "Iceage",  palestīniešu mūziķis Baširs Murads un somu akordeonists Anti Palanens.

Šogad Latviju festivālā pārstāvēs 11 apvienības un mūziķi,

tostarp eksperimentālās popmūzikas pārstāves Sign Libra un Evija Vēbere, apvienības "Pamirt" un "+K+M+B", džezfanka grupa "The Coco’nuts", kā arī Gints Smukais. Festivālā ir gaidāma grupas "NIKTO" līdera Aleksandra Aleksandrova solo uzstāšanās, jauna projekta "Matadata" performance, Dj Monsta un Laimas Jansones kopprojekta "ZeMe" dalība folkmūzikas vakarā, kā arī grupu "Oghre" un "V V Z" uzstāšanās smagā metāla mūzikai veltītos koncertos.

Jaunās un eksperimentālās skatuves pārstāvji un inovatīvie izpildītāji uzstāsies 2. oktobrī Tallinas Melngalvju namā. Šeit pirmo reizi savu programmu prezentēs Latvijas nepieradinātās mūzikas un mākslas festivāls "Skaņu mežs" sadarbībā ar igauņu festivālu "Üle Heli". Kopīgi izveidotās programmas ietvaros uzstāsies leģendārā jaunā māksliniece Sign Libra,  itāļu eksperimentālais duets "L'impero della Luce", eksperimentālās mūzikas komponists Sanders Sarmets, unikāli un ekspresīvi solo mūziķi Marts Avi no Igaunijas un Aleksandrs Aleksandrovs no Latvijas, audiovizuālās eksperimentālās mūzikas projekti  "+K +M +B", "Tonoptik" un "Matadata".

Festivāla atklāšanas dienā, 30. septembrī, Melngalvju namā notiks komponistes Lisas Hibepapeles un starptautiskā projekta "Themes For Great Cities: Tallinn" pirmatskaņojums, kas ir festivālam sagatavots skaņdarbs, kas "iepazīstinās sabiedrību ar interpretāciju par pilsētas skaņām".

Starptautiskās "Keychange" iniciatīvas partnerības ietvaros

Tallinas mūzikas nedēļas organizatori ir apņēmušies īstenot dzimumu līdzsvarotu programmu, kurā tiek uzsvērta dzimumu un seksuālo minoritāšu vērtība.

Pilna festivāla programma tiks izsludināta vasaras laikā. Festivāla ietvaros notiks arī bezmaksas koncerti uz pilsētas skatuvēm, mūzikas industrijas konference "Nordic Hotel Forum" un "HALL", paneļdiskusijas, mākslas programma, mūzikas darbnīcas bērniem un īpaši pasākumi Lasnamae apkaimē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti