Sākas Tallinas Mūzikas nedēļa – Latviju pārstāvēs septiņi mākslinieki

Ceturtdien, 4. aprīlī, sākas Tallinas Mūzikas nedēļa, kuras programmā uz dažādām skatuvēm kāps 165 mākslinieki no 35 valstīm, Latviju pārstāvēs septiņi mākslinieki, informēja Latvijas Mūzikas attīstības biedrības / Latvijas Mūzikas eksporta pārstāvji.

Piektdien, 5. aprīlī, Tallinas Mūzikas nedēļas apmeklētājiem un plašam reģiona mūzikas nozares profesionāļu lokam uzstāsies "Oranžās brīvdienas", Platons Buravickis, Sofija Zaiceva un "Waterflower".

Savukārt sestdien, 6. aprīlī, Tallinas Mūzikas nedēļā Latviju pārstāvēs Lunt, Sarma Gabrēna un "Sudden Lights".

Šī gada festivālu bagātināja platforma NERDS ("North European Resonance and Dissonance Society" jeb Ziemeļeiropas rezonanses un disonanses biedrība), kas radīta Latvijā un ir daļa no "Skaņu meža" festivāla sadarbības tīkla.

Tallinas Mūzikas nedēļas pasākumu sēriju kuratoru loku papildina arī Latvijā dibinātās "Cindy&Kate" platformas radītājs Marks Dīlers, kurš apvienojis 15 nozares ekspertus no Baltijas valstīm.

Šogad festivālā norisinās arī "European Music Exporters" (EMEE) forums, kurā piedalās arī viena no EMEE dibinātājām, "Music Latvia" izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke.

"European Music Exporters Exchange" (EMEE) ir nevalstiska organizācija, kas apvieno 33 valstu un reģionālo Mūzikas eksporta birojus no 28 valstīm. EMEE misija ir stiprināt Eiropas mūzikas nozari, veicinot mūzikas daudzveidību, redzamību, atbalstot mobilitāti Eiropā un ārpus tās. EMEE atbalsta šo procesu, nodrošinot informācijas un ekspertīzes apmaiņu starp organizācijas biedriem, kā arī projektu iniciatīvas starp mūsu biedriem un/vai citām mūzikas nozares organizācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti