Svelmes dēļ pārcelts Siguldas opermūzikas svētku galā koncerta norises laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Prognozētās svelmes dēļ 22. starptautisko Siguldas opermūzikas svētku organizatori pieņēmuši lēmumu svētdien, 3. augustā, par vienu stundu – no plkst. 17 uz plkst. 18 – pārcelt Siguldas opermūzikas svētku galā koncertu, ziņo riga2014.org.

Saskaņā ar laika prognozēm Latvijā nedēļas nogalē svelme pastiprināsies un gaisa temperatūra pārsniegs +30 grādus.

„Opermūzikas svētku radošā komanda norādījusi, ka gaidāmā svelme kaitē mūzikas instrumentiem, piemēram, karstuma dēļ izkūst instrumentu lakas un nav iespējama orķestra uzstāšanās. Tāpat, konsultējoties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, vēlreiz pārliecinājāmies, ka pēcpusdienas svelme nav tikai fiziski nepatīkama, bet, ilgstoši uzturoties tiešos saules staros, tā ir bīstama. Vēlamies, lai skatītājiem koncerts ir skaists muzikāls baudījums,” atvainojoties par sagādātajām neērtībām, skaidro svētku rīkotāji.

Koncerta apmeklētājiem, kuri ieradīsies jau no plkst. 16, pasākuma rīkotāji līdz plkst. 18 piedāvās plašu un interesantu bezmaksas kultūras programmu Siguldas Jaunās pils dārzā.

"Galā koncerta izcilo solistu buķete vienā koncertā ir liela greznība - dažs to pat nosauktu par izšķērdību. Koncertā piedalīsies divi izcili baritoni - Pjērs Īvs Privo no Francijas un Vitorio Vitelli no Itālijas, par kuriem viņu kolēģi saka, ka viņu balsis ir fenomenālas. Savu spožumu demonstrēs izcilais gruzīnu soprāns Iano Tamar un mūs patīkami pārsteigs augstvērtīgais tenors Filipe Do no Francijas. Īpašais galā koncerta viesis būs pasaulē vispieprasītākais un visvairāk dziedošais tenors Marčello Alvarezs no Argentīnas. Nebūs aizmirsti arī mūsu solisti - Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Olga Jakovļeva un Dināra Rudāne. Piedalīsies arī Festivāla orķestris un koris, diriģents Vladimirs Kiradžijevs," par koncertu iepriekš stāstīja Dainis Kalns.

22. starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki ir iekļauti "Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" pasākumu programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti