«Skandinieku» jaunajā albumā izdzied kāzas Sēļu zemēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Folkloras draugu kopa „Skandinieki” ir vadījusi un kuplinājusi neskaitāmus kāzu godus visā Latvijā un nu vēlas parādīt specifisku materiālu kopumu, kas palīdzētu ļaudīm svinēt godus, dziedot savas puses dziesmas, kas iekļautas jaunajā albumā „Kāzas Sēļu zemēs”, informē izdevniecība "Lauska".

Latviešu kāzu tradīcijās ir izveidojies zināms dziesmu apjoms, kas tiek dziedāts no kāzām uz kāzām dažādos novados un situācijās. Tas ierobežo gan kāzu repertuāru, gan samazina zināmās kāzu dziesmas un noplicina novada mantojumu. Katra novada brīnišķā valoda un muzikālā unikalitāte ir mūsu īstenā bagātība, tāpēc vēl jo vairāk gribas uzsvērt izloksnes burvību un nepieciešamību to neizmirst, nenoplicinot un nevienkāršojot visu līdz rakstu valodai. Tāpēc šajā albumā tiek piedāvātas kāzu dziesmas tieši sēļu novada izloksnēs. "Skandinieku" albums parāda sēlisko izlokšņu areāla skaistās un praktiski pielietojamās kāzu dziesmas, radot īpašu dziesmas valodas skanējumu, spēcīgas emocijas dažādībā un kāzu norises spilgtāko momentu iezīmēšanā.

Šis albums palīdzēs sēļiem un sēlisko izlokšņu areāla iedzīvotājiem vairāk apzināties savu identitāti un vieglāk sevi integrēt tradicionālās kultūras norisēs un izdarībās, dodot spēku, drosmi un zināšanas.

Folkloras draugu kopas “Skandinieki” jaunais albums “Kāzas Sēļu zemēs” tiks ieskandināts sestdien,  24. martā, plkst. 16.00 Ģertrūdes ielas teātrī, Rīgā, Ģertrūdes ielā 101a.

Albumu izdod izdevniecība „Lauska”, tas tapis ar Kultūrkapitāla fonda  un "Skandinieku" draugu atbalstu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti