Saulkrastu koris «Anima» veido raidījumu ciklu «Anima TV»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saulkrastu jauktais koris “Anima” izveidojis raidījumu ciklu “Anima TV”, kas pirmizrādi piedzīvoja 17. aprīlī, medijus informē kora pārstāvji.

Piedaloties sabiedrības distancēšanās aicinājumā #paliecmājās, Saulkrastu koris “Anima” jau kopš marta vidus tiekas attālinātajos mēģinājumos. Paralēli jaundarbu iestudēšanai un videoklipu gatavošanai, kora vīru grupa lēma iepriecināt savas kolēģes, kā arī iedvesmot visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem šajā fiziskās distancēšanās laikā pietrūkst smieklu, mūzikas un daudzveidīgās Latvijas koru ikdienas dzīves.

“Dārgie dziedtautieši! Šajā mājsēdes laikā, kad ir ierobežota mūsu personbrīve, es aicinu jūs izrādīt savu viedspēju un kopīgiem spēkiem noskaidrot, kādam ir jābūt prezidentam korī?”, tā jauno “Anima TV” raidījumu pieteica tā radošais direktors un kora diriģents Matīss Tučs.

"Pirmizrādi raidījums piedzīvoja 17. aprīlī, un Facebook skatītāji tajā varēja uzzināt, kā atrast lielisku kora prezidentu un viņa kundzi. Vēl tajā tika meklētas kuriozas kora dalībnieku atbildes uz dažādiem jautājumiem, par kuru īsto būtību neviens nenojauta," skaidro kora pārstāvji.

Pirmajā “Anima TV” sezonā ir plānoti desmit raidījumi, kas tiks publicēti kora sociālo tīklu kontā katru piektdienas vakaru, pulksten 19.00 līdz pat 19. jūnijam. Otrais raidījums gaidāms 24. aprīļa vakarā.

Visnoslēpumainākais pārsteigums katrā raidījumā būšot muzikālo fragmentu rubrikā, jo katru nedēļu tajā tiks pirmatskaņotas divas īpaši radītas aranžijas kora dalībnieku ieskaņotām dziesmām.

Tās radījuši mūziķi ar lielu pieredzi klasiskās un neakadēmiskās kormūzikas radīšanā un atskaņošanā: Kristaps Krievkalns, Laura Leontjeva, Elīna Ose un Matīss Tučs.

Raidījumu veido un tajā piedalās Saulkrastu jauktā kora vīru grupa ar diriģenta Matīsa Tuča virsvadību. Video un skaņas apstrādi veic Markuss Baltais un Kristaps Krievkalns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti