Dienas ziņas

Sigulda peldvietā bērniem plāno dalīt peldvestes

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Saulkrastu pludmali pārnes uz ASV

Kora dziesmu ciklā Saulkrastu pludmali pārnes uz Minesotu ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirms gada Saulkrastu jauktais koris "Anima" skatītājiem un klausītājiem piedāvāja vēl nebijušu un ilgi lolotu notikumu – koncertu jūras krastā saulrietā. Piektdien ne mazāk emocionāli Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka dziesmu cikls "Krastā saviļņots" izskanēja Sentpolā, Minesotas štatā, ASV, kā viens no iespaidīgākajiem Amerikas latviešu dziesmu un deju svētku notikumiem.

"Pirmais koncerts bija Saulkrastos jūras krastā, kad varēja piedzīvot un uzfilmēt to, ko mazliet varēja redzēt skatītāji arī Amerikā un sajust Saulkrastu jūras smiltis, saulrietu un mola akmeņus," pastāstīja jauktā kora "Anima" mākslinieciskā vadītāja, diriģente Laura Leontjeva. "Bet šī koncertzāle... es atnācu pirms trīs dienām, ievilku elpu un domāju – nu šī zāle būs jāpiepilda! Un man šķiet, mēs to fantastiski izdarījām, un es nenormāli lepojos ar koristiem un šo fantastisko komandu, mūziķiem un komponistu, un sūtām sveicienus Kārlim Kazākam uz Latviju, jo viņš nav ar mums."

Plikām kājām uz skatuves, mūziku izdzīvojot ne tikai ar balsi, bet visu ķermeni kora "Anima" dziedātāji vakar piepildīja milzīgo Ordvejas mākslas centra zāli. Skatītāji klausījās aizturētu elpu un aplaudēja kājas stāvot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti