Kultūras ziņas

Diskutē par radošo pensionāru atbalstu

Kultūras ziņas

Top Latvijas simtgades jauniešu orķestris

Sākušās Latvijas Jaunās mūzikas dienas

Sākušās Latvijas Jaunās mūzikas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē atklāts Latvijas Komponistu savienības rīkotās “Latvijas Jaunās mūzikas dienas”. Atklāšanas koncertā “Zvaigžņu lietus” izskanēja Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Artura Maskata un citu pazīstamu komponistu skaņdarbi Annas Veismanes īpaši šim koncertam veidotajās aranžijās.

Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” šogad notiek jau devīto reizi. Tā organizatori uzsver, ka festivāls ir vienīgais, kas mērķtiecīgi izceļ latviešu jauno komponistu mūziku.

“Programmu mēs veidojām, domājot par kamermūziku, domājot par daudz dažādiem stiliem. Protams, rēķinoties ar kamermūzikas specifiku. Mēs šoreiz esam palikuši bez simfoniskās mūzikas, bet mums ir ārkārtīgi spilgta un bagāta kamermūzikas lāde,” stāstīja Latvijas Komponistu savienības priekšsēdētāja Anitra Tumševica.

Festivāla atklāšanas koncertā “Zvaigžņu lietus” vokālās grupas “Putni” un Rīgas saksofonu kvarteta saspēlē pirmo reizi festivāla vēsturē iekļauta latviešu populārā mūzika komponistes Annas Veismanes aranžējumā.

 “Katra komponista rokraksts ir ļoti atšķirīgs. Man liekas, ka tomēr  komponisti Latvijā nebaidās būt tādi, kādi viņi ir. Tā iespēja ir būt dažādiem,” atzina Veismane.  

Šogad festivāla koncertos pirmatskaņojumu piedzīvos 14 jaunas instrumentālas partitūras. Festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” norisināsies līdz marta beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti