Kultūras rondo

Jāņa Einfelda romāns "Svētlaimīgo zeme" ir kā spēcīga tinktūra – rūgta, bet nepieciešama

Kultūras rondo

Baletdejotāja Anna Laudere par savu darba ritmu un dzīvi Covid gaisotnē

Saksofonu mūzikas festivāls "Saxophonia" šogad satilps vienā koncertā

Saksofonu mūzikas festivāls «Saxophonia» šogad satilps vienā koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šogad festivālā “Saxophonia” notiks viens koncerts, kurā uzstāsies pašmāju saksofonu mūzikas ievērojamākie izpildītāji.

Festivāla “Saxophonia” iniciators un mākslinieciskais vadītājs Artis Sīmanis Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” izsaka gandarījumu, ka "Latvijas Koncertiem" izdevies noorganizēt kaut vienu koncertu:

“Šajos apstākļos tas visu laiku bija zem jautājuma – vai vispār mēs šogad kaut ko rīkojam vai ne. Bet nu prieks, ka būs.” 

Taujāts, kāds tad būs šī gada festivāla koncerts, tā mākslinieciskais vadītājs atbild:

“Koncerts ir ļoti kompakts, jo tiek parādīti ļoti daudz saksofonu mūzikas virzieni un ne tikai. Koncertā iekļauti vairāki kolektīvi – līdz ar to dažādi stili.”

Rīgas Saksofonu kvartets Arta Sīmaņa vadībā kopā ar sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu izpildīs latviešu komponistu – Edgara Mākena un Uģa Prauliņa – skaņdarbus. Noslēgumā pievienosies dziedātāja Beāte Zviedre, lai kopīgi atskaņotu arī Raimonda Paulu skaņdarbu “Vējš meklē melodiju”. Sīmanis piebilst, ka šis skaņdarbs izvēlēts no jau iepriekš ar Zviedri kopradītās mūziklu programmas. Vēl festivālā uzstāsies “Trio Tresensus” Aigara Raumaņa  (pagājušā gadā apbalvots kā “Gada jaunais mākslinieks”) vadībā. Klausītājus muzicējot priecēs arī Latvijas Radio bigbends un modernā džeza grupa “Lupa”. 

“Saxophonia” koncerts nebūs tiešraides notikums. Tas jau iepriekš, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, ierakstīts Latvijas Radio studijā. Skatītāji šo koncertu varēs vērot "ReTV" 27. februāra vakarā – pulksten 22.00 vai arī 28. februārī pa dienu – pulksten 12.30.  

Artis Sīmanis stāsta, ka Rīgas Saksofonu kvartetam pēdējā laikā atcelti vairāki braucieni. Starp diviem pandēmijas viļņiem gan esot izdevies nospēlēt divus lielus koncertus. Mūziķi jau laikus apzinājās, ka aktīva koncertdarbība nebūs iespējama, tamdēļ pārslēdzās uz darbu ierakstu studijā. Sadarbībā ar nacionālo ierakstu kompāniju “Skani” izdevies radīt kompaktdisku “Saule tikai”. Nosaukums izvēlēts iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa dzejas rindām. Kompaktdisks tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un klausītājiem būs pieejams no maija.

Artis Sīmanis pandēmijas laiku tiecas tvert vieglāk:

“Man nav tāds pesimisms. Es vienmēr esmu bijis ļoti pozitīvi noskaņots, un to novēlu arī visiem klausītājiem.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti