Sākas Zalcburgas festivāls; piedalās arī Alvis Hermanis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien sākas Zalcburgas festivāls, kurā ar mazzināmas operas iestudējumu piedalās arī režisors Alvis Hermanis. Bez tam kopā ar Bavārijas radio kori un simfonisko orķestri festivālā uzstāsies diriģents Mariss Jansons.

Festivāla šīgada akcenti ir lielo mūzikas grandu – Vāgnera un Verdi divsimtgades.

45 dienās 220 iestudējumi 14 spēles vietās – tāda ir šīgada festivāla aritmētika. Daudzas izrādes jau ir izpirktas. Jau šodien skanēs Haidna mūzikas, tad arī Mocarta koncerti.

Zalcburgas publikai tiks piedāvāti seši Vāgnera un Verdi operu iestudējumi, bet festivāla lielās operu izrādes 26. jūlijā atklās 20. gadsimta otrās puses komponista Harisona Bērtvistla operas „Gawain” iestudējums. Tā režisors - Alvis Hermanis.

Hermanis un diriģents Ingo Mecmahers pēc grandiozajiem „Zaldātiem” atgriežas Zalcburgā tādā kā glābēju lomā. Leģendārajam, 86 gadu slieksni pārkāpušajam ungāru komponistam Ģerģam Kurtāgam (1926) nespējot iekļauties termiņos ar Zalcburgas festivāla pasūtītās operas pabeigšanu, intendants Aleksandrs Pereira nolēma veiksmes recepti izmēģināt vēlreiz un piedāvāt skatītājiem Mecmahera un Hermaņa interpretējumā pavisam mazzināmu darbu – Harisona Bērtvistla operu „Gawain”, kura pēc pasaules pirmizrādes 1991.gadā Londonas Karaliskajā operā nekad vairs nav uzvesta. Par iedvesmas avotu komponistam kalpojis viduslaiku bruņinieku romāns.

Zalcburgas festivālā šogad skanēs arī deviņas Mālera pabeigtās simfonijas pasaulesslavenu diriģentu interpretācijās. Gustava Mālera 2. simfoniju izpildīs Bavārijas radio koris un simfoniskais orķestris diriģenta Marisa Jansona vadībā.

Festivāls turpināsies līdz 1. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti