Rīta Panorāma

Ziedošana iespēja palīdzēt. Intervija ar Ziedot.lv vadītāju Rūtu Dimantu

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu

Ērģeļmūzikas koncerts SVĒTKU SKAŅĀS Rīgas Domā 2. janvārī

Rīgas Domā gada sākumā izskanēs ērģeļmūzikas koncertu sērija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunā gada sākumā Rīgas Domā paredzēta svētku ērģeļmūzikas koncertu sērija, kuros izskanēs slavenu komponistu skaņdarbi. 2. janvārī ērģelnieces Liene Andreta Kalnciema, Ilze Barlo, Larisa Carjkova un Simona Sunepa apvienojušās vienā koncertā “Svētku skaņās” – četru dažādu izpildītāju temperamenti pie lielajām Rīgas Doma baznīcas ērģelēm.

Ērģelniece Larisa Carjkova stāsta, ka koncertu sērijā šogad ir trīs tematiskās programmas – “Svētku skaņās”, “Ziemas mozaīka” un “Katedrāles stāsti”.

“Mēs spēlēsim katra savu nelielu daļu no programmas, kura sastādīta speciāli tā, lai ikviens klausītājs varētu atrast sev sirdij tuvāku mūziku un dzirdēt populāras un skaistas melodijas,” atklāja mūziķe.

Viņa arī skaidro: “Citas programmas, kas paredzētas šajā svētku koncertu ciklā, tur piedalīsies vieni no izcilākajiem latviešu ērģelniekiem – Ilze Reine un Aigars Reinis, kas spēlēs gan solo, gan duetā. Tas būs daudz interesantāk un saistošāk, jo jūs redzēsiet, kā katrs mākslinieks atsevišķi interpretē, gan arī, kā viņi spēlē četrrocīgi un četrkājīgi.

To visu varēs redzēt video projekcijā, kas būs katrā koncertā. Tā ir unikāla iespēja, jo parasti mēs ērģelnieku neredzam.”

Ar koncertu sērijas programmu iespējams iepazīties Rīgas Doma mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti