Rīgā uzstāsies dziedātāja Džūlija Holtere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāla „Skaņu Mežš” koncertā 26.oktobrī kultūras pilī „Ziemeļblāzma” uzstāsies amerikāņu avangarda mūziķe Džūlija Holtere, lsm.lv informē koncerta rīkotāji.

Losandželosā mītošā Džūlija Holtere ir piesaistījusi uzmanību ar neparasto spēju radīt inteliģentu popmūziku, sakausējot sintīpopu un indie ar elektronisko un laikmetīgo mūziku, kā arī ietekmīgā komponista un teorētiķa Džona Keidža idejām, netradicionāliem skanējumiem un smalki izvērstām iedvesmām no antīkās literatūras un agrīnā kino laukiem. Holteres mūzika tiek salīdzināta ar „Cocteau Twins” un „Grimes” veikumu.

Holtere ir absolvējusi Kalifornijas Mākslas institūta kompozīcijas klasi, apgūstot arī elektroniskās mūzikas vēsturi. Paralēli radošajām izpausmēm viņa strādā kā privātskolotāja, pasniedzot bērniem klavierstundas.

2011.gadā iznāca Holteres pirmais albums “Tragedy”. Segrieķu rakstnieka Eiripīda traģēdijas „Hipolits” iedvesmotais albums guva pārsvarā pozitīvas atsauksmes, taču mūziķes nākamais albums „Ekstasis” iekļuva vairāku neatkarīgās popmūzikas kritikai veltītu mediju 2012. gada labāko mūzikas ierakstu topos.

Nupat izdevniecībā „Domino Records” nācis klajā Holteres jaunais ieraksts, 1950. gadu mūzikla „Gigi” iedvesmotais albums „Loud City Song”, kas kritiķu vidū izpelnījies ne mazāku atsaucību kā iepriekšējie albumi.

„Holtere ir radījusi maigu, taču pašpietiekamu pasauli,” raksta „The New Yorker”. „Albumā viņa ataino sievieti, kas, bēgot no baumām un čukstiem, patveras dziļi Losandželosas naktī, taču noskaņu var uztvert kā galvu reibinoši romantisku, nevis trauksmainu.”

Uzsverot savas mūzikas stāstniecisko dabu, par savu dziesmu rakstīšanas tehniku Holtere žurnālam „The Quietus” saka:

Es savā veidā iekrītu konkrētās dziesmas pasaulē un pat skaidri neaptveru, kādu nozīmi sevī nes manis radītie teksti, kamēr dziesma netiek pabeigta. Es nemāku savādāk uzrakstīt dziesmu, kā vien iejūtoties zināmā tēlā un situācijā, kurā šis tēls kādam kaut ko vēlas pateikt.”

Holteres uzstāšanos „Skaņu Meža” koncertā papildinās dzejas un mūzikas projekta „Vārdrūme” prezentāciju, kā arī japāņu kulta mūziķa Keiji Haino grupas „Fushitsusha” uzstāšanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti