Rīta Panorāma

Londonas muzejā klasiku papildina mūsdienu cilvēku tēli

Rīta Panorāma

Laika ziņas

"VEF Jazz Club" koncertēs brīvdabā

Tradicionāls un mūsdienīgs džezs «VEF Jazz Club» brīvdabas koncertos

Jau šo ceturtdien, 27. jūlijā, 19.00 brīvā dabā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, būs baudāms "VEF Jazz Club" pārstāvju koncerts. To veidos divas daļas un divas muzikāli atšķirīgu ideju iedvesmotas džeza mūziķu apvienības – Marka Viļenska trio un Laura Amantova vadītais projekts, kura sastāvā spēlē mūziķi no Latvijas un Lietuvas. 

"Mēs uzstāsimies ar ansambli Ziemeļblāzmas dārza skatuvē, kur izpildīsim tradicionālo džeza mūziku. Tajā skaitā skaņdarbus, kas ir ļoti labi zināmi, piemēram, Broņislava Kapera (Bronislaw Kaper) "On Green Dolphin Street", gan arī tādus mazāk zināmus darbus, mazāk izpildāmus darbus kā Djūka Elingtona (Duke Ellington) "Isfahan", kuram speciāli esmu uzrakstījis arī vārdus angļu valodā. Tas būs savā ziņā arī pirmatskaņojums, ne pašam skaņdarbam, bet skaņdarba vārdiem, jo ar vārdiem šis skaņdarbs, manuprāt, Latvijā vēl nav skanējis. Kaut kur ārvalstīs ļoti iespējams," stāsta apvienības "Mark Vilensky and The Old World Blues" čellists un vokālists Marks Viļenskis.

Šo mūziķu apvienība tapusi, pateicoties džeza sesijām "M/Darbnīcas" telpās. Kopā improvizējot, mūziķi nonākuši pie secinājuma, ka var veidot koncertprogrammu ar konkrētu vīziju un stilu.

"Mēs piemeklējām autentiskos uzvalkus no četrdesmitajiem gadiem un tā arī sagatavojām vizuālo elementu. Tapa mūsu pirmais džeza ansamblīts, kur izpildījām vecās dziesmas, tajā skaitā arī tā saucamās salona dziesmas," stāsta Viļenskis.

"Tas ir tas, ko es esmu iztēlojies, veidojot šo projektu, ka tā ir kā nostalģija par aizgājušo laikmetu, par to mūziku, par to noskaņu, kas ietver sevī gan improvizāciju, gan skaistumu harmonijā, skaistumu melodijās. Tas ir tas, ko mēs vēlamies nodot klausītājam," pauž čellists.

Kopā ar Marku uz skatuves būs arī Jānis Pastars – ģitāra, Toms Timofējevs – kontrabass un Sigvards Dižais – bungas. Būs dzirdamas gan amerikāņu dziesmu melodijas, gan brazīliešu bossa nova ritmi, gan retro tango skaņdarbi.

Savukārt koncerta otrajā daļā būs iespēja piedzīvot Latvijā vēl nebijušu muzikālo projektu – "Trombomānija", kas balstās divu trombonu saspēlē un mūsdienīgos aranžējumos veidotām pazīstamām latviešu un pasaules melodijās, tai skaitā latviešu un lietuviešu tautasdziesmām.

Ansambļa dalībnieki: Viktors Ritovs – taustiņinstrumenti, Lauris Amantovs – trombons, Andris Grunte – bass, Vita Rusaitīte – vokāls, Arkādijs Gotesmans – sitamie instrumenti, Skirmants Sasnausks – trombons un Artis Orubs – sitamie instrumenti. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti