Rīgā pirmais koncerts pēc izolācijas – 20 klausītājiem uzstāsies Imants Daksis, Elizabete Balčus, Marts Avi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmo klātienes koncertu pēc pulcēšanās ierobežojumu atvieglojumiem Rīgā sestdien, 16. maijā, pulksten 19.00 ar jaunu koncertsēriju nakti “MASA” piedāvā kultūras telpa “3 MĀSAS” Vecrīgā. Pirmajā pasākumā 20 cilvēku lielam klausītāju lokam uzstāsies Imants Daksis, Elizabete Balčus un viesis no Igaunijas – Marts Avi.

Sākot no 13. maija pamazām atgriežas publiskie pasākumi, šobrīd vēl tikai 25 cilvēkiem. Ar 15. maiju ir atļauta arī pārvietošanās Baltijas valstīs, un “MASAS” pirmajā pasākumā uzstāsies arī viesis no Igaunijas – Marts Avi. Viņš ir dziedātājs un mūzikas producents, kurš rada nepieradinātas, futūriskas skaņu ainavas, bet dzīvās uzstāšanās ir pārsteigumu un teatrālu elementu pilnas performances.

Elizabete Balčus un igauņu mūziķis Marts Avi iepazinušies Taivānā, kur uzstājušies “Lucfest”, prezentējot Baltijas mūzikas skatuvi un saņemot atzinīgo novērtējumu no tādiem starptautiskiem mūzikas medijiem kā “Mojo”, “Clash”, un “the Quietus”.

Pati Elizabete Balčus savās performancēs iekļauj flautas un vokāla cilpošanu, dažādus sintezatorus un sintezētas skaņas no īstiem augļiem un dārzeņiem, ievedot klausītājus psihedēliskā piedzīvojumā, kurā liela nozīme ir improvizācijai.

Vakara gaitā uzstāsies arī dziesminieks Imants Daksis, kurš pazīstams ar ekspresīvu uzstāšanās manieri un vokāla daudzveidību, dziesmu skanējumu starp folku, post-punk, psihedēlisko roku un romantiskām balādēm, un, pateicoties savai savdabībai, arvien vairāk gūst mūzikas cienītāju uzmanību arī starptautiski.

 

Biļetes uz koncertu pie ieejas netiks pārdotas – tās pieejamas tikai iepriekšpārdošanā "EventBrite".

16. maijā klātienes koncerti plānoti arī Liepājā, kur koncertzālē “Latvija”, izskanēs sēriju “#atverlogu” noslēdzošais koncerts “Atkal uz skatuves” ar saksofonista Aigara Raumaņa, čellista Kārļa Klotiņa un muzikālās apvienības “A9” dalību, savukārt Latvijā pirmo autokoncertu Ādažos aizvadīs ģitārists Mārcis Auziņš.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti