Rīgā gaidāms muzikālais notikums «Mihaila Kaziņika dienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā jau vienpadsmito reizi gaidāmas “Mihaila Kaziņika dienas”. No 27. februāra līdz 1. martam “Kaziņika dienu” viesus gaida muzikāli izglītojoša programma — dažādu valstu virtuozu uzstāšanās, tematiskie vakari un meistarklases, kuru laikā lekcijas lasīs arī pats Mihails Kaziņiks, medijus informē organizatori.

27. februārī Mazajā ģildē notiks svinīgā “Kaziņika dienu” atklāšana un koncerts “Veltījums Čaikovskim”, kas veltīts dižā komponista 180. dzimšanas dienai. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Jūlija Semjonova (soprāns) un Artjems Safronovs (tenors), kā arī Krievijas pianists – virtuozs, daudzu starptautisko konkursu laureāts Staņislavs Solovjovs (klavieres). Vakara vadītājs – maestro Mihails Kaziņiks.

Jūlija Semjonova
Jūlija Semjonova

​29. februārī Reformātu baznīcā notiks vijoļmūzikas un klaviermūzikas koncerts “Jaunie talanti no Cīrihes un Hannoveres”. Klausītāji dzirdēs talantīgus vijolniekus: pavisam jauno, 12 gadus veco Ilvu Eigusi no Cīrihes, kuras muzikālā karjera jau strauji attīstās, un Daini Medjaņiku – vijolnieku virtuozu no Hannoveres, konkursa “Uzlecošās zvaigznes” pirmo uzvarētāju. Pavadījumu spēlēs pianists Staņislavs Solovjovs. Programmā Čaikovska, Sensānsa, Brāmsa, Šosona un Bēthovena skaņdarbi. Vakara vadītājs – maestro Mihails Kaziņiks. 

Dainis Medjaņiks
Dainis Medjaņiks

1. martā Lielajā ģildē notiks koncerts ģimenēm “Mūzikas brīnišķīgie piedzīvojumi”. Šī būs mūzikas zinātnieka Mihaila Kaziņika lekcija – vakara viesi dzirdēs stāstus par Mocartu, Čaikovski un citiem ģēnijiem, kuri tiks izstāstīti gan ar vārdiem, gan ar mūziku. Jaunajā programmā piedalīsies Boriss Kaziņiks (vijole, Zviedrija) un Staņislavs Solovjovs (klavieres, Krievija), kā arī konkursa “Uzlecošās zvaigznes” uzvarētāji. Vakara vadītājs – maestro Mihails Kaziņiks.

Staņislavs Solovjovs
Staņislavs Solovjovs

Šogad pirms “Mihaila Kaziņika dienu” pamatprogrammas notiks literārā tikšanās ar Rustemu Galiču un Jūliju Ziganšinu “Parīzē”, kas veidota pēc Buņina stāstiem un ir veltīta Nobela prēmijas laureāta 150. dzimšanas dienai. Koncerts notiks 26. februārī Maskavas namā.

Ilva Eigus
Ilva Eigus

“Kaziņika dienu” laikā notiks arī jauno vokālistu un instrumentālistu konkurss “Uzlecošās zvaigznes”, kura laikā maestro Mihails Kaziņiks kopā ar žūrijas locekļiem katru gadu atklāj jaunus spilgtus vārdus mūzikas pasaulē.

“Starptautiskais talantu centrs” aicina bērnus un jauniešus vecumā līdz 30 gadiem iesniegt pieteikumus dalībai mūzikas konkursā. Piedalīties aicināti solisti un grupas nominācijās “klasiskā mūzika” un “akadēmiskais vokāls”. Konkursa kārtas notiks 28. un 29. februārī Reformātu baznīcā. Pieteikumu dalībai konkursā var iesniegt līdz 22. februārim organizatoru oficiālajā vietnē sadaļā “Konkursi”.

“Kaziņika dienu 2020” koncertu un pasākumu grafiks – lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti