Kultūras ziņas

Sarunas par arhitektūru pulcē simtus

Kultūras ziņas

Rīt un parīt Eirovīzijas pusfināli

Balva par mūža ieguldījumu mūzikā - Regīnai Frinbergai

Regīna Frinberga: Biju domājusi, ka visi mani aizmirsuši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Es jau biju domājusi, ka visi mani aizmirsuši un neviens mani neatceras. Pēkšņi zvans. Es biju tik pārsteigta un laimīga, dzirdot tādus vārdus. Esmu ļoti pateicīga, ka atcerējās mani un tādu godu izrādīja,” telefoniski Latvijas Televīzijas kultūras ziņu veidotājiem norādīja Regīna Frinberga, Lielās mūzikas balvas (LMB) „Par mūža ieguldījumu” saņēmēja.

Viņu sauc par sava laika labāko lirisko operas soprānu. Izcilā latviešu operdziedātāja Regīna Frinberga šogad saņems LMB „Par mūža ieguldījumu”. Pateicoties spilgtajam talantam, viņa mūzikas konservatoriju pabeidza četru gadu laikā, - nevis piecu, kā tolaik bija paredzēts studiju programmā. Taču tāpēc dziedātāja sev nav devusi „atlaides darbā”. Lai viss notiktu, vingrinājumiem, gluži kā Tēvreizei jābūt katra mūziķa dienas kārtībā, teic Frinberga. Pret televīzijas kamerām dziedātāja izturas izvairīgi, taču pa tālruni sarunājas.

Latviešu dziedātājas Regīnas Frinbergas karjera Latvijas Nacionālajā operā ilga aptuveni 20 gadus. No pagājušā gadsimta 50.gadu sākuma līdz 70.gadu pirmajai pusei. Kopumā nodziedātas 45 lomas. Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Frinberga debitē ar titullomu Alfrēda Kalniņa operā “Baņuta”.

Es jau biju domājusi, ka visi mani aizmirsuši un neviens mani neatceras. Pēkšņi zvans. Es biju tik pārsteigta un laimīga, dzirdot tādus vārdus! Esmu ļoti pateicīga, ka atcerējās mani un tādu godu izrādīja,” saka Frinberga.

Kaut arī Regīna Frinberga bija sava laika labākais liriskais soprāns, sevi nekad nav izjutusi kā operas dīvu. Dziedāšana ir Frinbergas dzīves mērķis, kuru viņa ar godu pildījusi 20 gadus. Frinberga ar interesi seko savu skolnieču profesionālajām gaitām. Kristīni Opolais, Elīnu Garanču un Ilonu Bageli balvas par mūža ieguldījumu saņēmēja sauca par savām meitenēm, jo bijusi šo operas slavenību skolotāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti