«Radio Naba» publisko dziesmu «Princese» no topošā Aspazijas albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas radio 6 – Latvijas Universitātes "Radio NABA" FM 95,8 publiskojis Agneses Uplejas projekta "UP" dziesmu "Princese" no oriģināldziesmu izlases, kurā būs dzirdamas piecpadsmit muzikālas versijas par Aspazijas dzeju. Albumu šī gada nogalē izdos "Naba Music".

Uzsākot darbu pie dziesmu izlases ar Aspazijas tekstiem, ieceres pamatā bija arī vēlme apvienot mūziķes ar spilgtu vokālu un oriģinālu muzikālo rokrakstu. Pie tādām nenoliedzami pieskaitāma Agnese Upleja un viņas muzikālais projekts "UP".

“Tā vedina, neatlaidīgi sauc klausītāju līdzi cilvēcisko attiecību labirintā, kur sastopamas tiklab ilgas un maigums kā ironija, cinisms un sāpes, tādēļ Aspazijas dzeja, konkrēti dzejolis “Princese”, kur divos pantos stihiski nomainās vilšanās, cerība, pārmetums, lūgums, bija pašsaprotama izvēle”, par dziesmas "Princese" tapšanu stāsta Upleja.

Projekts "UP" spontāni uzsākts 2012. gadā kā jauns, lidotāja meitas Agneses Uplejas izteiksmes veids – valoda, kurā runāt par sevi. 2013. gadā, apvienojot spēkus ar mūziķi un producentu Kasparu Ansonu, tiek izdots "UP" pirmais studijas albums “Siren”, kas saņem Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” kā labākā 2013. gada debija. "UP" vadmotīvs ir darīt un radīt nepiespiežoties, it kā starp citu, tādēļ otrais studijas albums joprojām ir tapšanas stadijā. Klausītāju tas, visticamāk, sasniegs tad, kad tā iznākšana vairs nebūs likumsakarīga.

Dziesmas “Princese” ierakstu veidojis producents Kaspars Ansons. Miksējis - Krišjānis Geidāns.

Aspazijas un Raiņa jubilejas gada iedvesmotajā izlasē līdzās "UP" būs dzirdamas vairāk nekā desmit citas Latvijas mūzikas grupas un mūziķes – “Čipsis un Dullais” sadarbībā ar Alisi Josti, “Jauno Jāņu orķestris”, “Stūrī zēvele”, “Sus Dungo”, Helēna Kozlova, “Biezoknis”, “Zāle”, Anna Pluto, “Aurora”, „Kuzucuk” u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti