Kultūras ziņas

Dzintaros sācies laikmetīgās mākslas gadatirgus

Kultūras ziņas

Publiskots spēlfilmas "Homo Novus" treileris

"Prāta vētra" pošas koncerttūrei

«Prāta vētras» koncerttūre sola plašu vērienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tuvāko nedēļu laikā visā Latvijas teritorijā plosīsies īsta “Prāta vētra”. Tā sāksies jau šo sestdien Jelgavā un pierims pēc 17. augusta nakts galvaspilsētā. Tevī iekritīs ne tikai debesis, bet līs arī skārda bungu skaņu lietus un būs jūtamas vēsmas, kas atgādinās grupu pašos pirmsākumos.

Trīs diennaktis, un grupas “Prāta vētra” jaunākā albuma pašmāju tūri varēs pasludināt par atklātu. Tā sola plašu vērienu, un iesaistīto skaits šoreiz ir vēl lielāks nekā “7 soļi svaiga gaisa” tūrē. Teju nedēļu pļavā pretī Jelgavas pilij top grandioza skatuve, un pirms došanās uz dzimto pilsētu mūziķi atzīst – vēderi jau trīc.

“Bet viņš tā uzvilkti un patīkami griežas, pacilājoši griežas, tas nav tas gadījums kā eksāmenos, kad tu nezini – it kā esi kalis visu nakti, bet riktīgi līdz galam visu nemāki,” saka “Prāta vētras” mūziķis Māris Mihelsons.

“Mums ir šādi tādi pārsteigumi muzikāli no vētrainās puses, par kuriem mēs paši esam ļoti uzbudināti, un arī vizuāli būs – vētra būs – būs balansā,” sola viņa kolēģis Kaspars Roga.

Roga arī sola, ka spēlēšot uz skārda bungām – bundzinieku līnija šoreiz pārstāvēta pamatīgi un palīgos aicināti arī zviedru draugi.

Šī grupas vēsturē ieiešot arī kā zaļākā tūre – tehniku darbinās videi draudzīgākas tehnoloģijas, un apmeklētāji tiek aicināti uz koncertiem doties ar velo un uz vietas šķirot atkritumus.

“Mēs šodien runājām par tām plastmasas salām, kas šur tur okeānos jau peld, un, iedomājoties par ikdienas patērēto plastmasas, kartona un dzelzs skaitu, ja kaut mazliet mūsu tūres ietvaros kaut mazliet tas viss tiek patērēts [mazāk], tas jau ir labs panākums,” uzskata Renārs Kaupers.

Tūres noslēguma koncerts Rīgā 17. augustā būs pēdējais, ko pašreizējā izskatā piedzīvos Mežaparka Lielā estrāde.

“Mēs mīlam teikt – bija Dziesmu svētki, kas ir oficiālā daļa, un mēs nākam kā tā pēcballīte, “afterparty”. Un tad mēs ceļam visu no jauna,” smejas Kaspars Roga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti