Kultūras ziņas

Sākas "Jūrmalas festivāls"

Kultūras ziņas

"Arsenālā" Eimandas Zeinas kolekcija

Paulis Liepa gatavojas personālizstādei

Paulis Liepa gatavojas personālizstādei «Dalīšanās» galerijā «Māksla XO»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mākslinieks Paulis Liepa gatavojas personālizstādei galerijā “Māksla XO”, kur to atklās ceturtdien, 25. jūlijā. Šoreiz mākslinieku ieinteresējusi telpa un dalīšanās, sabiedrības dalīšanās interešu grupējumos, uzskatu nesaderība vai to satekpunkta meklēšana.

“Es nevaru teikt, ka šī būtu ļoti sociāli aktīva māksla. Mākslinieks jau nevar aizbēgt no sevis, no tā, kas viņam maisās pa iekšu – tēmas vai jautājumi… Bija sakrājusies telpas tēma, kad cilvēkam kļūst aktuāla sava telpa, savs stūris, tad ap to sāk tēmas grozīties un istabu tēma piestāvēja globālajai sajūtai,” stāsta mākslinieks. “Šobrīd tas ir īpaši uzkrītoši pasaulē, berze savstarpējā, tuvošanās vārīšanās punktam.”

Mākslinieks Paulis Liepa mēro ceļu uz galeriju “Māksla XO”, nesot vienu no jaunākiem lielformāta darbiem uz izstādi, kurai izvēlēts nosaukums “Dalīšanās”. Krāsu laukumi, telpa un katrā gleznā viņam raksturīga centrējuma zīme kā mērķis uz kaut ko.

“Tas atkarīgs no konkrētā darba. Brīžiem tā ir tumsa. Mēģināt saskatīt tumsā. Bet šajos darbos kaut kā sanācis tā, ka ir simetrija un pretnostatījums. Tāpēc izstādes nosaukums ir “Dalīšanās”. Tas angliskais ''splitting'' paskaidro nosaukumu, ka tā ir sadalīšanās nometnēs, pārstāvot pretējus viedokļus, tāda sadursme, polarizēšanās,” skaidro Paulis Liepa.

To visu nevar saskatīt burtiski. Paulis Liepa strādā savā īpašajā rokrakstā – uz finiera līmējot papīrus, tos vecinot, iešvīkājot, lakojot, izgriežot kartona šablonus, novelkot krāsu laukumus, gala rezultātā radot mākslas darbu, par kuru ārzemēs vaicājot, vai tas jau ir stipri nolietots, noberzts, vai mākslinieks jau miris? Zinātājiem, kas seko Pauļa Liepas daiļradei, interesanti sekot mākslinieka simboliem pat gleznas aizmugurē un uz sānu maliņām.

“Esmu pat tiktāl pieradis, ka Latvijā vispār nav nekāda viedokļa. Kultūras sadaļā nevienā portālā nav nekādu komentāru. Ir tie klasiskie, depresīvā vervelēšana… Latvieši vispār ir noslēgta publika, tāpēc viņiem nav tik no svara izteikties un likt pievērst sev uzmanību,” uzskata mākslinieks.

Izstāde "Dalīšanās" galerijā "Māksla XO" skatāma līdz 26. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti