Rīta Panorāma

Mākslinieces Ievas Jurjānes personālizstāde "Gals & sākums" LNMM

Rīta Panorāma

Latvijas gadsimts - latviešu populārās mūzikas dižkoncerts piektdien arēnā Rīga

Orķestris "Rīga" aicina uz festivālu "Trīs zvaigznes"

Orķestris «Rīga» aicina uz festivālu «Trīs zvaigznes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Orķestris “Rīga” aicina uz trīs koncertprogrammu festivālu “Trīs zvaigznes”, kas veltīts Latvijas valsts simtgadei. Laikā no 9. līdz 19. novembrim skanēs trīs koncertprogrammas, kurās mūzika ir saistīta ar literatūru, mākslu un nozīmīgiem notikumiem Latvijas vēsturē, atzīmējot izcilu latviešu kultūras darbinieku jubilejas un veicinot jaunu mūzikas darbu sacerēšanu.

Šīs trīs programmas pašas par sevi ir ļoti dažādas, uzsvēra orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns. Viens no pirmajiem koncertiem notiks 9. novembrī un izskanēs Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē kopā ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeju un mūziku, kura ir balstīta šajā dzejā. Šajā koncertā tiks atskaņots arī komponista Jēkaba Jančevska jaundarbs – koncertskaņdarbs teicējai un orķestrim, teicējas lomā būs aktrise Zane Jančevska.

Savukārt 11. novembrī, godinot karavīrus, tiks atskaņotas karavīru dziesmas – orķestrim pievienosies ap 150 vīru no labākajiem vīru koriem un solists Ivars Cinkuss.

Arī noslēdzošajā koncertā 19. novembrī VEF kultūras pilī, izskanēs jaundarbi. Gaidāms pirmatskaņojums Jura Kulakova kantātei “Tēvzemei un brīvībai”, ko komponists raksta īpaši šim pasākumam; skanēs arī komponistes Ilonas Dreģes veltījums Kārlim Zālem – šogad aprit 130 gadi kopš tēlnieka dzimšanas.  Bet ar klasisku vērtību koncertu stiprinās Andreja Jurjāna kantāte “Tēvijai”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti