Kultūras ziņas

"Dūja" - ar skatu teātra aizkulisēs

Kultūras ziņas

Gunāram Priedem – 90!

Populāras operu ārijas sitaminstrumentu skaņās

Operā ar sitaminstrumentiem izspēlēs ārijas, uvertīras un kora epizodes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdienas, 17. martā, vakarā Latvijas Nacionālajā operā sitaminstrumentu tembros skanēs populārāko operu ārijas, uvertīras un kora epizodes. Koncertu ar viltīgi veidotu nosaukumu “Opercussion” sniegs visi seši Latvijas Nacionālās operas orķestra sitaminstrumentu grupas mūziķi Ivo Krūskopa vadībā.

Tas Latvijas Nacionālajā operā būs vēl nedzirdēts koncerts. Pamazām uz skatuves tiek rindoti visi klasiskie orķestra sitaminstrumenti: bungu komplekts, timpāni, perkusijas un pat glāzes ar ūdeni. Kopumā vairāk nekā 30 instrumenti. Tas viss atdzīvosies sešu Latvijas Nacionālās operas sitaminstrumentu grupas mūziķu rokās kamermūzikas koncertā “Opercussion”.

“Mēs parādām to, ka nekas nav neiespējams uz sitamajiem instrumentiem. Koncertā parādīsies tas, ko cilvēki ir pieraduši dzirdēt orķestrī, jo tā sastāvs ir milzīgs, instrumentāls. Vēl solisti vai koris dzied, bet te mēs seši cilvēki to parādam ar dažādiem sitaminstrumentu tembriem,” saka sitaminstrumentu grupas mūziķis Elvijs Endelis.

Orķestra sitaminstrumentu grupas koncertmeistars Ivo Krūskops klāsta, ka doma par šāda veida koncertu viņam ir vismaz 10 gadus.

Kamermūzikas kocertprogrammā skanēs viss operas zelta fonds – no uvertīrām un koru dziesmām līdz pat slavenākajām ārijām. Tostarp Žorža Bizē “Karmenas svīta”, Šarla Guno operas “Fausts” Mefistofeļa ārija un pat Džoakīno Rosīni operas “Vilhelms Tells” uvertīra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti