Naumova ar muzikālu koncertizrādi atzīmēs radošās darbības 20 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziedātāja Marija Naumova augustā ar īpašu muzikālu koncertizrādi „Romani Rat” („Čigānu nakts”) atzīmēs savas radošās darbības 20 gadu jubileju, informēja dziedātājas pārstāvis Kārlis Bikšus.

Jaunā muzikālā izrāde būs sava veida dāvana gan pašai dziedātājai, gan viņas klausītājiem Latvijā. Tā būs kā ieskats romu tautas vēsturē ar tikai tai raksturīgajām kaislīgi ugunīgām un vienlaikus dvēseliski sirsnīgajām un smeldzīgajām melodijām. Čigānu tautas mūzika vienmēr ir bijusi tuva Naumovas būtībai, tāpēc dziedātāja būs laimīga, ja izdosies ar jauno programmu aizkustināt arī klausītāju sirdis.

Krāšņajā un vērienīgajā koncertizrādē, kurā skanēs dažādu kultūru iespaidā tapusi čigānu mūzika, piedalīsies viesmākslinieki no piecām valstīm. Viņu vidū būs Latvijas grupa „Ame Roma” („Mēs čigāni”), ģitāristi Samijs Dosā un Sebastjens Žinjo no Francijas, flamenko dejotājs Kuki Santjago un perkusionists Migels Sančess no Beļģijas, flamenko ģitārists Pako Narvaess un flamenko dziedātājs Luiss de Almerija no Spānijas, kā arī vijolnieks Kostels Nitesku un akardeonists Roberto de Brassovs no Rumānijas.

Pirmā Naumovas radošajai jubilejai veltītā muzikālā koncertizrāde notiks Jelgavas kultūras namā 28.augustā plkst.19, bet nākamajā dienā dziedātāja ar savu jauno programmu uzstāsies Valmieras kultūras centrā, savukārt 31.augustā koncerts plkst.19.30 notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Savas radošās darbības laikā dziedātāja ir izdevusi kopumā desmit albumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti