Nacionālajā operā notiks kamermūzikas koncerts «No solo līdz kvartetam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

23. martā plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks kamermūzikas koncerts “No solo līdz kvartetam”, informēja Latvijas Nacionālajā operā. Koncertā Franca Lista un Johannesa Brāmsa opusus interpretēs jaunie operdziedātāji Laura Teivāne (soprāns), Sabīne Krilova (mecosoprāns), Juris Vizbulis (tenors), Kalvis Kalniņš (baritons) un koncertmeistares Ilze Ozoliņa un Veronika Zubairova. Koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Koncerta “No solo līdz kvartetam” iecere ir tuvāk iepazīstināt Latvijas klausītājus ar Rietumeiropas kamermūzikas klasiķu Franca Lista un Johannesa Brāmsa mūziku un Latvijas Nacionālās operas jaunajiem solistiem, kas sevi pierādījuši gan konkursos, gan pēdējo gadu operas jauniestudējumos.

“Franca Lista solodziesmas, kas skanēs pirmajā daļā, man ir mīļas jau kopš studiju gadiem, bet Latvijā koncertos diemžēl skan reti. Savukārt Johannesa Brāmsa “Mīlas valšus” izvēlējos, jo tie prasa komandas darbu, kas ļoti palīdz jauniem dziedātājiem pilnveidoties, lai sajustu partnerību uz operas skatuves. Man ļoti patīk jauno solistu azarts un degsme, gatavojoties šim koncertam. Esmu arī ļoti gandarīta par sadarbību ar Veroniku Zubairovu, esam lieliski saspēlējušās un ļoti labi viena otru papildinām,” stāsta koncerta mākslinieciskā vadītāja Ilze Ozoliņa. 

Koncertu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Biļetes – Latvijas Nacionālās operas un “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti