Kultūras rondo

VKKF iespējas atbalstīt kultūras jomā strādājošos ārkārtas situācijas laikā

Kultūras rondo

Aktrisei Lidijai Freimanei - 100. Saruna par viņas lomām un aktīvo sabiedrisko darbu

Goran Gora iepazīstina ar savu jauno albumu "Renesanse"

Mūziķis Goran Gora izziņo savu piekto albumu «Renesanse»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dziesminieks Goran Gora pēc sešu gadu pauzes publicē jaunu albumu “Renesanse”. Albums tiks izdots digitālā formātā un no 9. aprīļa būs pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, medijus informē mūziķis.

Ieraksts ir tapis sešu gadu laikā, no 35 albumam radītajām dziesmām izvēloties astoņas. “Renesansē” iekļauti lauka skaņas ieraksti, kas veikti Indijā, Kašmiras un Ladākhas reģionos, Bosnijā un Hercogovinā, kā arī Izraēlā. Mūziķis uzsver, ka viņa audio valoda ieguvusi gan Korāna lasījuma, Tibetas festivāla orķestra ceremonijas, druzu tautas tradīciju, afrikāņu katoļu kora vokalīzes un jezuītu dziedājumu, gan klasiskās mūzikas citātus, kas būtiski paplašinājušas Goran Gora muzikālās robežas.

Tajā pašā laikā albums esot “izteikts mūsdienu Latvijas modernās mūzikas paraugs, kas liek paraudzīties uz mūziku kā valodas un komunikācijas formu un tās  pielietojumu, nevis kā ērtu un paredzamu radio singlu kompilāciju.”

“Albumā dzirdamo dažādo tautu un cilvēku pieredzes palīdz atspoguļot manu pieaugšanas procesu, kas ir neizbēgams notikums katra cilvēka dzīvē.

Pieaugšanas rezultāts ir sevis apzināšanās sabiedrības centrā, kā arī sava personīgā “centra” – vertikāles – meklēšana, kam ar sabiedrību un tās priekšstatiem ne vienmēr ir “pa ceļam”,” atzīmē Goran Gora. 

“Pieaugšana jebkura cilvēka dzīvē ir pilna ar izvēlēm, vērtību pārskatīšanu, vertikāles nostiprināšanu, tiecību un atbildību. Bet šī pieaugšana, to virzot pareizi, ir jau kārtējais brīnumu pilnais cikls cilvēka dzīvē. Un viss, ko atliek darīt mums – šos dažādos un pārmaiņu pilnos ciklus pieņemt un iemācīties baudīt.”

“Renesanses” ierakstā piedalījušies mūziķi: Valters Sprūdžs (basģitāra), Mārtiņš Miļevskis (bungas un perkusijas), ģitārists Rihards Lībietis (dziesmā “Mūsdienas”) un grupas “Audience Killers” solists Normunds Petrovs (taustiņinstrumenti dziesmā “Zelts”).

Albuma vāciņa autore: Anastasija Vilnis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti