Kultūra

Klajā nācis Jāņa Petera jaunais dzejoļu krājums „Rudenskura spogulī"

Kultūra

Andrejs Nadeždinskis atklāj unikālu izstādi "Zelta zirnekļa tīkls"

"Arēnā Rīga" notiks labdarības koncerts "Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju"

Mūziķi apvienojas labdarības koncertā «Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

25 Latvijas mūziķi un grupas apvienojušies vērienīgā labdarības lielkoncertā „Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju!”, kas notiks 30.janvāra vakarā "Arēnā Rīga". Visi ienākumi no koncerta tiks ziedoti to onkoloģisko slimnieku atbalstam, kuriem nepieciešamo terapiju valsts neapmaksā, bet kas viņiem ir akūti vajadzīga.

Koncertu būs iespēja vērot arī portāla lsm.lv tiešraidē no pulksten 20.00 vakarā, kā arī skatīties Latvijas Televīzijā pēc deviņiem vakarā, un arī neklātienes skatītājiem būs iespēja ziedot.

Elizabete Vētra: „Skatoties tajā dziesmu sarakstā, solām, ka koncerts būs sirsnīgākais koncerts, kāds vispār ir pieredzēts Latvijā, jo tiešām mūziķi ir izvēlējušies uzmundrinošākās dziesmas, un tas būs skaisti viennozīmīgi."

Šādus ceļa vārdus šī vakara koncertam dod viena no tā dalībniecēm – Elizabete Vētra no grupas „Franco Franco”. Viņiem pašiem dziesmas izvēle koncertam uzreiz bijusi skaidra, un tā ir dziesma „Vadugunis”.

Labdarības lielkoncerta ideja onkoloģisko slimnieku atbalstam izauga no mūziķu vēlmes palīdzēt kolēģim Valteram Frīdenbergam. Decembra sākumā publiski parādījās ziņa, ka viņš lūdz palīdzību ārstēšanai, un vairāki mūziķi rosināja ideju par koncertu, kurā varētu ziedot Valteram. To organizēt uzņēmās grupas „Tumsa” dalībnieks Dāvis Ābrams sadarbībā ar „Ziedot.lv”.

Valtera atbalstam līdzekļi tika saziedoti ļoti ātri, par ko arī mūziķiem bija liels prieks, bet ideju par labdarības koncertu viņi neatcēla, saprotot, ka līdzās Valteram ir vēl virkne cilvēku līdzīgās situācijās.

Un tā nu pavisam īsā laikā tapis vērienīgs lielkoncerts, kurā piedalīsies 25 grupas un solisti, Dāvis Ābrams ir ļoti pateicīgs viņiem, kā arī visiem aizskatuves cilvēkiem, kuri bijuši ne mazāk pašaizliedzīgi.

Dāvis Ābrams: „Vislielākais pārsteigums un prieks ir par visām tehniskajām kompānijām un tāpat „Arēnu Rīga”. Neesam jau mēs pieraduši, ka šie cilvēki nāk un vienkārši bez maksas dara savu darbu un nevis izīrē, bet uzdāvina tehniku šādam pasākumam. Tas noteikti ir kaut kas nebijis Latvijā. Un tāpat arī par mūziķiem. No visiem uzrunātajiem, visi, kuriem bija iespēja tikt, teica jā."

Koncerta dalībnieku vidū būs grupas „Iļģi”, „Tumsa”, „Pienvedēja piedzīvojumi”, „Dzelzs Vilks”, „Putnu balle”, „Musiqq”, „Astronaut”, „The Sound Poets”, dziedātāji Goran Gora, Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Annija Putniņa, Antra Stafecka, Miks Dukurs un citi.

Virkne mūziķu ne tikai piedalās ar dziesmu koncertā, bet iesaistījušies arī tā organizēšanā, viņu vidū Elizabete Vētra: „Mani nepameta sajūta, ka man ir jāizdara kaut kas vairāk nekā tikai jāziedo savs laiks dziesmai, un es uzrunāju organizatorus un teicu – hei, es ļoti, ļoti gribu palīdzēt, jo es zinu, ka es varu to darīt un es negribu stāvēt malā”.

Visi ienākumi no labdarības koncerta tiks novirzīti to onkoloģisko pacientu atbalstam, kuriem nepieciešamās terapijas valsts neatmaksā, Latvijas televīzijai stāstīja labdarības organizācijas „ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta: „Mēs zinām, ka onkoloģijas pacientiem terapijas atmaksā, bet vēzis ir ļoti daudzsejains, un tas ir tā kā loterija, vai jūsu vēža veidam ir valsts apmaksāta terapija vai nē. Un viena daļa pacientu ir tādi, kuriem pati ārstniecība ir bez maksas, bet pašam jānopērk zāles, un iedomājieties, ka trīs nedēļu kursa zāles maksā 6000 eiro, tad kurš no mums to varētu samaksāt…"

Arī mūziķis Valters Frīdenbergs bija nonācis līdzīgā situācijā. Ar Latvijā pieejamajām metodēm ārstēšana nepadevās, tādēļ bija nepieciešams doties uz Vāciju, kur veic cilmes šūnu terapiju, un to Valters varēja īstenot tikai pateicoties ziedotāju atbalstam.

Šobrīd viņš atrodas Berlīnē, Šaritē slimnīcā, un ar Latvijas televīzijas raidījuma „Aculiecinieks” starpniecību sūta sirsnīgus sveicienus visiem labdarības koncertā klātesošajiem.

Valters Frīdenbergs: „Mani draugi šobrīd dara fenomenālu darbu sakarā ar 30.janvāra koncertu, jo tik daudz „jā” reti, kad var dzirdēt. Tu vienkārši piezvani, pasaki – ir tāda ideja, mēs gribam palīdzēt, un viņi saka – jā, un cik tas maksās, necik tas nemaksās – mēs būsim. Un tiešām izskatās, ka koncerts būs liels, grandiozs, diemžēl es pats nevarēšu piedalīties, jo sāksies mana ārstēšana šeit Vācijā, bet es ļoti, ļoti gribētu būt klāt."

Ja pats piedalītos, pilnīgi noteikti dziedātu Mārtiņa Freimaņa dziesmu „Spārni un vējš” – piebilst Valters.

Labdarības lielkoncerts „Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju” notiks šovakar "Arēnā Rīga". To varēs redzēt arī portāla lsm.lv tiešraidē, kā arī Latvijas televīzijā pēc „Panorāmas”, un arī neklātienes skatītājiem būs iespēja ziedot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti