Dienas ziņas

No mēra sargājas arī ārpus riska zonas

Dienas ziņas

Bijušie metalurgi cer drīzumā atsākt darbu uzņēmumā

Salacgrīvā bērni pulcējas muzikālā nometnē

Meistarklašu nometne Salacgrīvā pulcē vairāk nekā simts jaunos mūziķus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar meistarklašu nometni 1.augustā Salacgrīvā sākās 5. Starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls. Vairāk nekā 100 talantīgu bērnu un jauniešu no Latvijas, Spānijas, Itālijas, Krievijas, Baltkrievijas un Dienvidkorejas pavadīs turpmākās desmit dienas, uzlabojot savas instrumenta spēles prasmes izcilu pedagogu vadībā. 

Spāņu jaunieši jau pirmajās nometnes stundās sēžas pie klavierēm savas skolotājas vadībā. 118 dalībnieki, no kuriem 20 ir ārzemnieki, Salacgrīvā piedalīsies ne tikai klavieru spēles, bet arī vijoles, flautas, akordeona, alta, saksofona, čella, bajāna un ērģeļu meistarklasēs. Pianiste no Spānijas, kura festivālā piedalās jau ceturto reizi stāsta, ka šie ir svētki, kas tiek gaidīti visu gadu.

Šeit ir lieliski cilvēki, viss apkārt zaļo un ir piepildīts ar mūziku," saka pianiste Marianna Aivazova Livathinau. "Jūsu bērni ir brīnišķīgi, viņi ar plaši atvērtām acīm gaida šīs nodarbības, viņiem tas patīk un ir ļoti nepieciešams. Un mēs esam laimīgi, ka varam palīdzēt, jo mēs visi kalpojam vienai lietai – mūzikai, mēs to mīlam un tās dēļ dzīvojam."

Meistarklašu dalībnieks Maksims Taņičevs, kurš apgūst klavierspēli Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā stāsta, ka šī viņam būs jau trešā meistarklašu nometne.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, orķestra "Maskavas virtuozi" un Maskavas Mocarta kvarteta pirmais vijolnieks Aleksejs Lundins atceras, ka pirmajās meistarklasēs piedalījās vien četri pedagogi un 20 audzēkņi, tāpēc ir liels prieks redzot, cik populāras tās kļuvušas šobrīd. Ārvalstu audzēkņu piesaiste ļauj meistarklasēs nonākt pēc iespējas vairāk latviešu bērniem, kam līdz ar to par šo nometni jāmaksā mazāk, taču jūtams, ka ārzemēs aicinājumam piedalīties šādā nometnē esot arvien lielāka atsaucība.

Te viss viņiem šķiet īpašs. Tīrs gaiss, saule, priedes, smiltis, lieliski cilvēki. Un mēs no savas puses piedāvājam ļoti augstu profesionālo līmeni. Laikā, ko pavada šeit, audzēkņi mācās, gūst vērtīgas zināšanas," stāsta Lundins.

Mūziķis stāsta, ka padogogu kodols izveidojies jau kopš pirmajiem festivāliem, taču savstarpējie kontakti ļauj katru gadu piesaistīt arī īpašus cilvēkus.

Šogad ir divi ļoti nozīmīgi notikumi," turpinas festivāla rīkotājs. "Doras Švarcbergas piedalīšanās. Viņa ir Vīnes mūzikas akadēmijas vadošā profesore. Tāpat Kristiāna Zahariasa dalība – viņš ir viens no slavenākajiem mūsdienu pianistiem un diriģentiem. Un viņš piekrita atbraukt uz Salacgrīvu, es nespēju tam noticēt!"

Festivāla laikā notiks 16 dažādi klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā. Festivālu noslēgs koncerts 10.augustā uz peldošas skatuves Kuivižu jahtu ostā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti