«Main Street Singers» piepildīs sapni - dziedāt Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atlikusi tikai nedēļa līdz Lieldienām, un tieši šajā laikā īpašas izjūtas, klausoties kora mūziku, Latvijā rada  pasaulslavenais Amerikas  Kalifornijas štata koris “Main Street Singers” no Los Altosas.  

Latviju šis koris apmeklē Eiropas koncertturnejas laikā, pirmais koncerts mūsu valstī tam bija simboliskā vietā - Aglonas bazilikā, tad Daugavpilī Vienības namā un jau pirmdien šis koris koncertu sniegs  Rīgas Domā.  Koris  dzied divdesmit četrās valodās, arī latviski - mūsu „Pūt vējiņus”.

Kori Baltijas brauciena laikā pavada un gan klavieres, gan ērģeles spēlē  koncertmeistere no Latvijas – Diāna Jaunzeme, kas jau iejutusies kora radošajā atmosfērā un spēj pastāstīt par tā muzikālo sniegumu un sajūtām, ko koristi spēj radīt.

Ar bravo un bravismo saucieniem pēc katras dziesmas šo kori pirmajā koncerturnejas vietā Latvijā- Aglonas bazilikā sagaidīja klausītāji,  Daugavpils Vienības namā korim, ko vada  Marks Endrjū Šols,  pievienojās Daugavpils mūzikas vidusskolas jauktais koris Jevģēnija Ustinskova vadībā, kurš kopīgo koncertu sauc par lielisku iespēju un pieredzi, bet pašu šo Kalifornijas kori par unikālu, ko vēl vērts baudīt vēl un vēl.

Nākamais koncerts Rīgā un tieši Doma baznīcā nav izvēlēta nejauši, tas savā ziņā bija Kalifornijas jauniešu lielais sapnis, kas īstenosies, par dzirdētajām koristu sarunām stāsta koncertmeistere Diāna Jaunzeme.

Amerikas Kalifornijas štata koris “Main Street Singers”  pastāv jau 28 gadus,  kopumā  koris apceļojis 59 valstis sešos kontinentos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti