LNSO un «Sinfonietta Rīga» koncertēs Pērnavas mūzikas festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 10 mēnešiem.

14. un 15.jūlijā Igaunijas pilsētā Pērnavā notiekošajā Pērnavas mūzikas festivālā uzstāsies divi Latvijas profesionālo mūziķu kolektīvi - Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga".

Pērnavas mūzikas festivāls ir viens no Igaunijas nozīmīgākajiem klasiskās mūzikas forumiem, un tā dalībnieku skaitā allaž bijuši Latvijas pārstāvji.

Pērnavas mūzikas festivāla norise Igaunijas piekrastes kūrortā jau kļuvusi par tradīciju. Šogad festivāls ilgst no 14. līdz 20.jūlijam un piedāvā virkni koncertu ar izcilu mākslinieku dalību.

Festivāla būtība saglabājusies vēl kopš padomju gadiem, kad Pērnavā kā Igaunijas vasaras galvaspilsētā viesojās PSRS spožākie mūziķi, kurus turp aicināja tālaika izcilākais igauņu diriģents Nēme Jervi ar ģimeni. Šobrīd festivāla centrālā persona ir Nēmes Jervi vecākais dēls Pāvo Jervi, kurš ir viens no šī brīža atpazīstamākajiem diriģentiem pasaulē.

Pērnavas mūzikas festivāla neatņemama sastāvdaļa ir Jervi akadēmija, kurā pazīstami pasaules līmeņa solisti un diriģenti sniedz meistarklases jaunajiem talantiem.

LNSO festivālā muzicēs Nēmes Jervi vadībā, festivāla atklāšanas koncertā 14.jūlijā spēlējot šīgada jubilāra Riharda Štrausa mūziku - simfoniskās poēmas "Tila Pūcesspieģeļa draiskie nedarbi" un "Nāve un apskaidrība", Salomes deju no operas "Salome" un svītu no operas "Rožu kavalieris".

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" uz festivālu dodas otro gadu pēc kārtas. Šogad īpaši gaidīta tikšanās ir koncerts ar diriģentu Pāvo Jervi 15.jūlijā Pērnavas koncertzālē. Programmā skanēs pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta "Cantus in Memoriam Benjamin Britten", Volfganga Amadeja Mocarta smalkais Flautas koncerts (soliste - plašu starptautisku atzinību guvusī Korejas mūziķe Jasmīne Čoja), Mendelszona uvertīra "Hebridu salas" un Ludviga van Bēthovena Otrā simfonija.

Pēc festivāla abi orķestri atgriezīsies Rīgā un pēc vasaras pārtraukuma gatavosies jaunajai koncertsezonai, kuru "Sinfonietta Rīga" atklās 12.septembrī, savukārt LNSO - 19.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti