Rīta Panorāma

Intervija ar Andu Čakšu, veselības ministri (ZZS)

Rīta Panorāma

Sinfonietta Rīga un Ksenija Sidorova Latvijas simtgadē koncertē Zviedrijā

Intervija ar Ketu Belounu un Peteri Selgu

Lielā pieprasījuma dēļ «Sundays Blues Festival» Ketas Belounas koncerts notiks Mazajā ģildē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Klausītāju lielās intereses dēļ koncertsērija "Sundays Blues Festival" no Latvijas 1. rokkafejnīcas pārcēlusies uz plašākām telpām Mazajā ģildē Amatu ielā 5, informēja organizatori. Tur savu darbību sācis "Riga Jazz Club", kas ir "Pashkevich Jazz Club" jaunais nosaukums. Piektdienas vakarā plkst.20 Mazajā ģildē notiks blūza koncertsērijas pasākums, kurā uzstāsies amerikāņu blūza lēdija Keta Belouna ar grupu.

Amerikāņu mutes harmoniku spēlētāja un dziedātāja Belouna pērn jau uzstājās šīs koncertsērijas ietvaros, toreiz saspēlējoties ar itāliešu ģitāristu un dziedātāju Stefano Ronči. Šī uzstāšanās radīja pozitīvas atsauksmes, un šoreiz mūziķe saspēlēsies ar diviem somu blūzmeņiem - ģitāristu Jonne "Boy Bonner" Kulluvaara un basistu Jaska Prepula, kā arī pašmāju bungu spēles meistaru Arti Orubu.

Belouna Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja, ka blūzs ir mūzika, ko "Amerika var saukt par savu". Cēlusies no Āfrikas, Madagaskaras, un attīstījusies diemžēl, kad vergi no Āfrikas nonāca Amerikā. Mūziķe uzsvēra, ka piemin šos cilvēkus. Mūzikā esot daudz skumju, bet pastāvot arī priecīgs blūzs.

Belounas dzīvē mūzika bijusi apkārt vienmēr. Viņa dzimusi mūziķu ģimenē Teksasā, uzaugusi Ohaio, dzīvojusi saulainajā Kalifornijā un tagad par mājām sauc arī Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Mutes harmoniku spēli Belouna sāka mācīties 13 gadu vecumā, kad jau bija apguvusi klavieru un vijoļspēles pamatus.

Dziedāt uz skatuves viņa gan sāka tikai 35 gadu vecumā kā Kalifornijas grupas "Elmer Lee Thomas Delta Acoustic Band" dalībniece.

Pasākumu vadīs Raitis Zapackis. Pirms koncerta, plkst. 18, Belouna sniegs meistarklasi "Bellacord" zālē, uz kuru aicināts ikviens interesents. Savukārt pēc koncerta notiks "jam session".

Koncertsērija "Sundays Blues Festival" sākās pagājušā gada pavasarī un ir starptautisks notikums, kurā piedalās blūza mūzikas izpildītāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Itālijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākumu cikla viens no mērķiem ir dot iespēju visplašākajai klausītāju auditorijai regulāri apmeklēt spožu ārzemju un pašmāju mūziķu koncertus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti