Latviju apmeklē Kalifornijas koris «Main Street Singers»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas koncertturnejas laikā Latviju  apmeklē pasaulslavanis Amerikas Kalifornijas štata koris “Main Street Singers” no Los Altosas. 

Šodien korim pirmais koncerts Latvijas svētvietā - Aglonas bazilikā, tad 10.aprīlī -  Daugavpils Mūzikas vidusskolā un  14. aprīlī – Rīgas Domā.

Kalifornijas štata korī dzied 31 izpildītājs, tie ir jaunieši no dažādiem sociāliem un etniskiem slāņiem, bet viņus vieno neizsīkstoša mūzikas mīlestība, kas arī kalpo par kolektīva veiksmes atslēgu.

Kalifornijas štata koris “Main Street Singers” no Los Altosas jau  ir apceļojis sešus pasaules kontinentus, 28 gadus koncertējot, koris ir viesojies 59 valstīs. Jaunieši dzied 24 valodās un  ir snieguši jau vairāk nekā 360 koncertus.

Šogad savas koncerttūres ietvaros koris sniegs koncertus Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā un Latvijā. Un pirmais koncerts Latvijā šovakar plkst.19 notiks Aglonas bazilikā.

Koncertprogrammā  skanēs  skaņdarbi no renesanses laikmeta līdz mūsdienu autoru un komponistu skaņdarbiem. 10.aprīlī Kalifornijas korim notiks koncerts Daugavpils Mūzikas vidusskolā, bet  14.aprīlī pasaulslavenie koristi dziedās Rīgā Doma baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti