Latvijā koncertēs leģendārais blūza un fanka karalis Bonijs Fīldss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

29. jūlijā plkst. 20.00 Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” ar enerģiskiem blūza un fanka ritmiem uzkarsēs leģendārais dziedātājs un trompetists Bonijs Fīldss (Boney Fields) no ASV. Blūza un fanka leģenda Latvijā viesosies koncertu sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaros, kas  apmeklētājiem piedāvā unikālas, pasaules atzinību iekarojušu mūziķu uzstāšanās.

Liepājā Bonijam Fīldsam uz skatuves pievienosies pašmāju blūza grupa “Elastic”, informēja Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” sabiedrisko attiecību vadītāja Sanita Margeviča.

Savā mūzikā Fīldss prasmīgi apvieno fanku un blūzu ­– abas "Great Black Music" sastāvdaļas, kas pašā vasaras karstumā Liepājas koncertzāles apmeklētājiem sola radīt īpaši enerģisku un pacilātu noskaņojumu.

Mūžam enerģiskais šovmenis Bonijs Fīldss rada mūziku, ceļojot pa visu pasauli un piedaloties tādos prestižos mūzikas festivālos kā ''Jazz à Vienne'', ''Jazz in Marciac'', ''Madajazzcar'', ''Tabarka Jazz Festival'' un citos. Māksliniekam izdevies izkopt pašam savu skatuves stilu, apvienojot  fanku ar retro un futūristiska blūza skaņām. Fīldsa ierakstiem un  skatuves  priekšnesumiem raksturīga neatvairāma estētika un grūvs.  

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Boney Fields @ Jazz à Vienne - Extraits from François PEYRATOUT on Vimeo.

Bonijs Fīldss dzimis un audzis Čikāgā, bērnību pavadot vecāku iecienīto geto dziesmu un gospeļu kora mūzikas pavadībā, kas mudināja viņu izkopt neatkārtojamu balss skanējumu, ko papildina trompetes spēle. Dziedātāja un trompetista divējādais talants nodrošinājis mūziķim vienu darbu pēc cita blakus tādām mūzikas leģendām kā Lakijs Pītersons, Luters Alisons, Džeimss Kotons, Badijs Gajs, Liza Makkomba, kā arī Džordžs Klintons, Maseo Pārkers, Freds Veslijs un Būtsijs Kolinss.

Liepājas koncertā Bonijam uz skatuves pievienosies grupa “Elastic” (bijusī “Bite's Blues band”) – Raitis Kalniņš (bungas), Roberts Romānovs (bass), Oskars Stolse-Semerovs (vokāls, mutes ermoņikas), Rihards Bērziņš (klavieres, ērģeles) –, kā arī īpašais viesis Igors Novikovs (ģitāra, vokāls).

Blūza un fanka leģenda Latvijā viesosies otro reizi. Iepriekš Fīldss kopā ar pašmāju blūza apvienību ''Latvian Blues Band and Friends'' Latvijā uzstājās 2014. gadā. 2018. gada pavasarī iznāks Bonija Fīldsa sestais studijas albums “Bump City”.

Biļešu cena, sākot no 7 eiro; tās nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, personām ar I un II grupas invaliditāti, to pavadoņiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Koncertu ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Liepājas pašvaldības atbalstu organizē SIA “Lielais dzintars”.  Pasākuma norises ilgums 1h 40 min.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti