Kultūras ziņas

Žanru daudzveidība Liepājas Mākslas forumā

Kultūras ziņas

Uģa Šēnberga alternatīvais skatījums

Latviešu kinomūzika jaunā skanējumā

Latviešu kinomūzika jaunā skanējumā – «Carnival Youth» dodas koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunajā koncertciklā “Naivais ku-kū” grupa “Carnival Youth” iekļāvusi 18 latviešu kinomūzikas aranžijas. Tuvākajās trīs nedēļās tās būs dzirdamas sērijas “Naivais ku-kū” koncertos. Pirmie divi Ādažos jau izskanējuši.

Pirms diviem gadiem kinoklasika “Četri balti krekli” tika demonstrēta Kannu kinofestivālā, un toreiz filmas režisoru Rolandu Kalniņu un operatoru Miku Zvirbuli ar aizkustinošu priekšnesumu sveica grupas “Carnival Youth” puiši. Viņi atskaņoja dziesmu par baltiem krekliem un sirdsapziņām un nolēma izveidot aranžijas arī citām latviešu kinodziesmām.

Tapa versijas dziesmām no tādām leģendārām latviešu kinofilmām kā “Četri balti krekli”, “Dāvana vientuļai sievietei”, “Ceplis”, “Ezera sonāte”, “Vella kalpi” un “Sprīdītis”.

“Tas uzstādījums mums nebija mēģināt turēt līdzi, bet iet kaut kādu savu ceļu un skatīties, kā mums tas varētu sanākt,” uzsver grupas “Carnival Youth” mūziķis Emīls Kaupers.

“Carnival Youth” izpildījumā Raimonda Paula un Imanta Kalniņa izcilo melodiju aranžējumos dzirdamas gan rokmūzikas, gan indiroka intonācijas.

Koncertprogrammu paguvuši novērtēt arī pirmie klausītāji. Koncerta apmeklētāja Arta vērtē: “Es esmu liela latviešu filmu fane, un visas dziesmas likās pazīstamas, protams, ļoti interesants aranžējums, puiši ir labi pacentušies.”

Koncertā iekļauti arī instrumentālie motīvi no filmām “Pūt vējiņi” un “Ilgais ceļš kāpās”, kā arī vokāli sarežģītas dziesmas.

“Pa laimi mums ir Kristiāns, mūsu jaunākais dalībnieks, kas ir profesionāls operdziedātājs. Un tās grūtās partijas tad viņš arī paņem,” stāsta grupas “Carnival Youth” mūziķis Edgars Kaupers.

Koncertsērijā “Naivais ku-kū” iecerēti 22 koncerti dažādās Latvijas pilsētās. Sēriju atklāja 29. septembrī ar koncertu Ādažos, un tā turpināsies Smiltenē, Gulbenē, Siguldā, Rīgā, Kuldīgā, Bauskā, Rēzeknē, Alūksnē, Talsos, Liepājā un Ventspilī. Jau zināms, ka Rīgas koncertos VEF Kultūras pilī skatītāju rindā būs arī Latvijas kinoklasiķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti