Latviešu biedrības namā izskanēs komponista Alvila Altmaņa jubilejas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības namā šodien notiks komponista Alvila Altmaņa 70. jubilejas autorkoncerts. Altmanis kā profesionāls klarnetists ilgus gadus spēlējis Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, bet kompozīcijai pievērsies jau brieduma gados, studējot Romualda Kalsona kompozīcijas klasē.

RLB izskanēs komponista Alvila Altmaņa jubilejas koncerts
00:00 / 00:02
Lejuplādēt

Viņa jubilejas koncertā skanēs dažādos laika posmos sarakstīti instrumentālās un vokālās kamermūzikas darbi, ko izpildīs tādi solisti kā Agnese Egliņa, Dita Krenberga, Mārtiņš Zilberts, kameransamblis "Altera Veritas" un citi. Fragments no Altmaņa intervijas Latvijas Radio 3 "Klasika".

"Mērķis ir parādīt, ko esmu pa šiem gadiem sarakstījis, un esmu ļoti priecīgs par to, ka, uzrunājot visu šo mūsu vadošo mūziķu plejādi, nebija neviena, kas atteiktos piedalīties šajā koncertā! (..) Ar "Klasiku" tā arī runājām, ka tas būtu ļoti labi, ja šajā koncertā tiktu iekļauti darbi, kas nav ieskaņoti radio un savā veidā ir jaundarbi. Faktiski lielākā daļa būs darbi, kas skanēs tikai otro vai trešo reizi un tos nav palaimējies ierakstīt radio. Jaundarbs ir tikai svīta flautai. Bet, manuprāt, arī agrāk rakstītie darbi ir pietiekoši mūsdienīgi," saka Altmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti