«Latvian Voices» izdod septīto albumu «Sudrabs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vokālā grupa “Latvian Voices” laidusi klajā savu septīto studijas albumu “Sudrabs”. Albums ir ierakstīts Rīgā, bet tā producēšanā piedalījās Zviedrijas a cappella mūzikas profesionāļi. Albums ir pieejams CD formātā, kā arī visās populārākajās digitālās mūzikas vietnēs.

Albuma “Sudrabs” tapšana sākās pirms vairāk nekā gada, kad radās ideja par jauno albumu un koncertprogrammu ar tādu pašu nosaukumu, informēja “Latvian Voices” menedžmenta pārstāve Aiva Švēde. Albumā iekļauto dziesmu autores ir “Latvian Voices” dziedātājas, ko papildina pasaulē un Latvijā pazīstamu dziesmu kaverversijas (“Coldplay”, Seal, “Jauns Mēness” u.c.) “Latvian Voices” veidotās aranžijās. Jau tradicionāli “Latvian Voices” albumā ir iekļautas arī latviešu tautasdziesmas, kas šoreiz skan džeza un popmūzikas toņos.

A cappella ir īpašs mūzikas žanrs, kur mūzika tiek izpildīta, izmantojot tikai cilvēka balss iespējas un daudzveidību. Arī šajā albumā skan sešas balsis, ko dažkārt papildina daži perkusijas instrumenti. Grupas dziedātāja Laura Jēkabsone šo raksturo kā visu laiku labāko "Latvian Voices" albumu, kas tapis grupas pastāvēšanas deviņu gadu laikā.
 
Albuma “Sudrabs” tapšanā piedalījās ārzemju a cappella mūzikas speciālisti - dziesmas miksēja zviedru “The Real Group” dziedātājs un komponists Mortens Vinters Sorensens, māsterēja Johans Okerstroms. Ieraksti tikai veikti tepat Rīgā “Sound Division Studios” Ivara Ozola un Artūra Sedrika Sinkeviča pārraudzībā. 

Grupa “Latvian Voices” ar koncertiem un meistarklasēm regulāri uzstājas Eiropā, Āzijā, ASV, Latvijā, kā arī citviet pasaulē. Septembrī “Latvian Voices” uzstāsies Londonas “A Cappella” festivālā kopīgā koncertā ar grupu “The Swingles”, rudenī gaidāma arī koncerttūre uz Ķīnu un Taivānu, kā arī vairāki koncerti Igaunijā un Latvijā.

“Latvian Voices” ir profesionāla a cappella grupa, kas tika izveidota 2009. gada rudenī Rīgā. Savas darbības laikā grupa ir izdevusi septiņus mūzikas albumus. Grupas īpašo skanējumu veido pašu dalībnieču, īpaši Lauras Jēkabsones, veidotās aranžijas un oriģināldziesmas a cappella. Lielākais “Latvian Voices” dziedātāju iedvesmas avots ir latviešu tautasdziesma, kas grupas repertuārā ieņem visnozīmīgāko vietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti