«Kremerata Baltica» un Mario Brunello aicina «Itālijas ceļojumos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kamerorķestris "Kremerata Baltica" un itāļu čellists Mario Brunello aicina uz koncertu "Itālijas ceļojumi", kas notiks 27.oktobrī pulksten 17 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē.

Mario Brunello sadarbojies ar dažādiem pasaulē slaveniem orķestriem. Viņš arī eksperimentē ar jaunas mūzikas radīšanas iespējām un piedalās multimediālos projektos. Šoreiz Mario Brunello sadarbojas ar orķestri "Kremerata Baltica", piedāvājot koncertu "Itālijas ceļojumi". Koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Džovanni Solima, Mečislava Veinberga un Džuzepes Verdi skaņdarbi.

„Mario Brunello ir pilnīgi unikāla personība. Protams, Gidonam Krēmeram ir talants atrast tādus ūnikumus kā Mario Brunello," intervijā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" norāda "Kremerata Baltica" valdes locekle muzikoloģe Ingrīda Zemzare, skaidrojot, ka Brunello ir vienīgais itāliešu čellists un, iespējams, vispār vienīgais itālietis, kurš uzvarējis Čaikovska konkursā. Pēc muzikoloģes domām tas ir pierādījums profesionālajai varēšanai.

Viņš ir ārkārtīgi dziļš mūziķis," atzīst Zemzare.

Brunello čells ir viens no pirmajiem čelliem pasaulē, tāpēc tam nav pat meistara vārda, taču piemīt ārkārtīgi maiga skaista skaņa. Šovasar „Kremerata Baltica" kopā ar Brunello uzstājās Senās mūzikas festivāla noslēgumā Rundālē, bet pirms tam Brunello viens pats sniedza solo koncertu Mazajā Mežotnes pilī.

„Tas bija neaizmirstams pārdzīvojums," uzsver Zemzare.

"Kremerata Baltica" jau nākamajā dienā pēc koncerta "Ziemeļblāzmā" uzstāsies Viļņā, bet vēl pēc divām dienām Čehijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti