Konkursā «Operalia» uzvar jaunie Krievijas un Ķīnas operdziedātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Plasido Domingo izveidotajā vokālajā konkursā „Operalia” šogad uzvarējuši Krievijas un Ķīnas jaunie operdziedātāji, raksta ārvalstu mediji.

Sieviešu konkurencē uzvarējusi krievu operdīva Aīda Garifuļina, kuru šogad redzējām viesojamies festivālā „Jaunais vilnis”, savukārt no vīriešiem par labāko atzīts basbaritons Ao Lī no Ķīnas. Abi 25 gadus vecie dziedātāji balvā saņem pa 30 tūkstošiem ASV dolāru.

Otrā vieta konkursā un 20 000 ASV dolāru liela balva tika franču soprānam Žulī Fučsai un itāļu baritonam Simonam Pjacollam. Trešā vieta – Katrīnai Levekai un Zakam Boričevskim. Pie „Zarzuela” balvas tika tenors Bendžamins Bliss un soprāns Hē Lī Čana, bet Birgitas Nīlsones balvu, kas tiek piešķirta par labāko Vāgnera un Štrausa skaņdarbu izpildījumu, izpelnījās soprāns Treisija Koksa.

Konkurss „Operalia”, kurā var piedalīties 18-30 gadus veci vokālisti, pastāv kopš 1993.gada, ik gadu notiekot dažādās pilsētās pasaulē, jo konkursam nav pastāvīgas mājvietas. Šogad konkurss norisinājās Veronā, bet pērn – Pekinā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti