Kompaktdisks «Jānis Zābers. Populāras melodijas» - trešais Zābera ierakstu sērijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 3 mēnešiem.

Jaunajā diskā iekļauts repertuārs - no neapoliešu dziesmām un līdz Raimonda Paula un latviešu tautas dziesmu melodijām. No šiem ierakstiem strāvo silts, enerģisks dzīvesspars kā apliecinājums Jāņa Zābera dzīves mīlestībai.

Madonas novadpētniecības muzejā rīt notiks mūsu izcilā dziedoņa Jāņa Zābera atcerei veltīts sarīkojums. Tā laikā prezentēs tikko klajā nākušo kompaktdisku "Jānis Zābers. Populāras melodijas". Tas būs trešais un noslēdzošais disks Jāņa Zābera ierakstu sērijā. Pirms tam jau izdotas viņa dziedātās operu ārijas un kamermūzika.

 

Jaunajā diskā iekļauts repertuārs, sākot no neapoliešu dziesmām un noslēdzot ar Raimonda Paula un latviešu tautas dziesmu melodijām. No šiem ierakstiem strāvo silts, enerģisks dzīves spars. Kā apliecinājums Jāņa Zābera dzīves mīlestībai. Izlasē apkopoti ieraksti, kas ilgus gadus glabājušies Latvijas Radio un firmas "Melodijas" fondos. Atlasi veikušas muzikoloģe Daiga Mazvērsīte un izdevēja Iveta Mielava, dziesmas rūpīgi restaurējis pieredzējušais skaņu režisors Jāzeps Kulbergs. Diska kopējo noskaņu Daiga Mazvērsīte raksturo kā saulainu un Zābera raksturam atbilstošu.

Izlase atspoguļo tā sauktā vieglā mūzikas žanra klātbūtni Jāņa Zābera daiļradē. Arī jau būdams slavens operdziedātājs, viņš mūzikas žanrus nešķiroja un nevienu no tiem nenoniecināja - ar tikpat lielu sirsnību un aizrautību kā operu ārijas izpildīja tautasdziesmas, ziņģes un estrādes melodijas, disks arī labi atspoguļo viņa repertuāra daudzveidību. Diskā gaismā celti arī daži Jāņa Zābera iedziedātie operešu mūzikas fragmenti, kā izrādās, studiju gados vienu brīdi viņam bijusi iecere kļūt tieši par Operetes teātra aktieri.

Izlase ataino arī opertenora un Raimonda Paula kādreizējo sadarbību. Maestro Jānim Zāberam sacerējis četras dziesmas un stāsta, ka bijusi iecere rakstīt vēl un vēl, ja vien sadarbību nepārtrauktu dziedoņa smagā slimība.

Diska "Jānis Zābers. Populāras melodijas" atvēršanas svinības notiks Jāņa Zābera dzimtajā pusē Madonā, kur Novadpētniecības un mākslas muzejā rīt būs sarīkojums dziedoņa atcerei.

Daigai Mazvērsītei nākotnē vēl ir viens neprātīgs sapnis - kā viņa to pati raksturo - un tas ir kompaktdiskā izdot operu "Zelta zirgs" ar Jāni Zāberu Antiņa lomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti