Klajā nācis Edgara Rubeņa soloalbums «Mythoscope»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas biedrība “Skaņu mežs” laidusi klajā ģitārista un grupas “Mona De Bo” dalībnieka Edgara Rubeņa soloalbumu kasetes formātā. Albums ar nosaukumu “Mythoscope” ieturēts minimālisma un ambientās mūzikas tradīcijās.

“Mythoscope”, kas iezīmē pārmaiņas Edgara Rubeņa daiļrades estētikā, lietojot paša autora izvēlētus epitetus, ir „lēna” un „tukša” kompozīcija, kurā iepriekš mūziķim raksturīgākie agresīva un haotiska trokšņa vāli aizstāti ar nedaudzu, harmoniski organizētu skaņu turpināšanos laikā. Nosaukums "Mythoscope" apliecina Rubeņa interesi par iespēju apzināties sevi kā pāri laikam nākušu vienību un spēt izšķirt sevī iepriekšējo paaudžu nospiedumu - to, kas ir palicis nemainīgs no visu lietu iesākuma, un to, kas ir tikai pašam raksturīgs.

Ideja par "Mythoscope" ierakstīšanu radās 2012. gadā pēc uzstāšanās festivālā "Skaņu mežs" – festivālam paredzētais priekšnesums sastāvējis no ambientas un mazāk konvulsīvas mūzikas un pēc tā radusies vēlme šādu muzikālu valodu attīstīt līdz pilnvērtīgākai formai.

Ieraksts radīts, izmantojot dažādus ar elektrisko ģitāru saistītus instrumentus – ačgārni saslēgtas efektu pedāļu ķēdes, elektroniskos un tradicionālos vijoļu lociņus, kā arī pašu elektrisko ģitāru. Albuma ierakstā izmantoti analogie lenšu magnetofoni.

Albuma vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Līva Rutmane.

Ģitārists Edgars Rubenis plašāku atzinību ieguvis kā dalībnieks grupā “Mona De Bo”. Kopš 2010. gada nogales mūziķis darbojas arī kā solo mākslinieks. 

Biedrība "Skaņu mežs" nākotnē plāno izdot vēl divus vietējās eksperimentālās mūzikas albumus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti