Rīta Panorāma

Intervija ar komponistu Raimondu Tiguli

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar operdziedātāju Lieni Kinču

Kinča: Ceļš uz Aīdu man bija visai ilgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"Ceļš uz Aīdu man bija visai ilgs. Tur bija visādas ķibeles. Man liekas, ka es tikai ar trešo piegājienu tiku pie dziedāšanas," atceroties savu debiju titullomā operā “Aīda”, intervijā Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" saka operdziedātāja Liene Kinča, kura Aīdas lomā uzstāsies operas atjaunojuma izrādē Rīgas operas festivālā 4.jūnijā .

Dziedātāja atzīst, ka “Aīda”  bija viens no svarīgiem pakāpieniem viņas karjerā. Titullomu "Aīdā" Liene Kinča 2013. gada oktobrī dziedājusi arī Slovākijas Nacionālajā operā Bratislavā. 2013. gada novembrī dziedātāja debitēja Freiburgas operā ar Elenas lomu Džuzepes Verdi operā "Sicīliešu vakarēdiens".

“Jebkura loma, kas pie manis atnāk, atnāk īstajā laikā, un tajā noteiktajā manas personības attīstības laikā ir attiecīgajā brīdī mana mīļākā loma,” saka Kinča.

Jau vēstīts, ka Rīgas operas festivāls šogad notiek Džuzepes Verdi zīmē.

Īpaša pērle šā gada Rīgas operas festivālā ir Verdi “Aīda” - nu jau leģendārais 1998.gada Māras Ķimeles iestudējums ar Ilmāra Blumberga dekorācijām. Visas biļetes uz 4.jūnija izrādi jau pārdotas. Radamesa lomā būs Aleksandrs Antoņenko, bet Aīdu dziedās Liene Kinča.

Viens no pasaules opermākslas šedevriem, Džuzepes Verdi vēlīnais meistardarbs opera "Aīda" ir krāšņs kā pati dzīve, kurā līdzās pastāv gaisma un tumsa, mīlestība un ienaids, triumfs un sakāve, cerības un nāve. Jau vairāk nekā 140 gadus etiopiešu princeses un ēģiptiešu karavadoņa mīlas stāsts atdzimst visas pasaules operteātros, dažādu tautu un paaudžu klausītājiem apliecinot dzīves augstākā spēka - mīlestības - uzvaru. Kā norāda Liene Kinča, “Aīda” ir publikas ļoti iemīļota opera.

Dziedātāja atklāj, ka viņas šābrīža “mājās” – Flāmu operā viņai paredzēta debija Zentas lomā Riharda Vāgnera “Klīstošajā holandietī”.

“Nākamais man būs riktīgs Vāgnera gads,” atklāj Kinča. “Būs Vāgners, Vāgners, Vāgners, un arī sezonu es noslēgšu šeit, Rīgā, “Tanheizera” jauniestudējumā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti