Jermaka mūzika skanēs balss, kokles un ērģeļu izpildījumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Svētā Jāņa baznīcā 9.jūlijā plkst. 18 gaidāms koncerts "Romualds Jermaks un tautasdziesma caur balsi, kokli un ērģelēm", kurā klausītājiem būs iespēja vienkopus dzirdēt iepriekš vēl nebijušu, unikālu “instrumentu” salikumu – cilvēka balss, kokle un ērģeles, lsm.lv pavēstīja koncerta rīkotāji.

Kopīgā koncertprojektā apvienojušās mūziķes Biruta Ozoliņa, Anda Eglīte un Ilona Birģele.

Koncertā skanēs ne tikai Romualda Jermaka kompozīcijas koklei un ērģelēm solo, balss dziedāta tautasdziesma, kā arī aranžijas un improvizācijas par Jermaka mūziku, bet arī Birutas Ozoliņas, Andas Eglītes un Ilonas Birģeles skatījums uz Jermaka skaņdarbiem - daļai programmas viņas veidojušas savas aranžijas un improvizācijas, balstoties uz komponista sniegto materiālu.

Šī projekta ietvaros komponists Romualds Jermaks radījis jaunas tautasdziesmu apdares, kurās visi trīs “instrumenti” satiekas, lai radītu netradicionālu, klausītājiem neierastu skaņu krāsu paleti - cilvēka balss patiesums, kokles dvēseles smalkums un ērģeļu majestātiskums latviešu tautasdziesmā.

Pašas mūziķes par jauno koncertprogrammu saka šādi: “Mēs ar šo koncertu slavināsim latviešu sievietes baznīcā! Par pacietību, par atbildības nastu, ko tās allaž uzņemas, par mežu, pļavu, cilvēku attiecību un darba skaistumu, ko viņas caur gadsimtiem ir iznesušas, dziedot tautasdziesmas. Mēs dziedam un spēlējam šo mūziku, apzinoties, ka pārmantojam šo brīnumaino un neievainojamo spēku, lai mūsu meitas un mazmeitas to var nest tālāk!”

Koncertrogramma tiks atskaņota arī šī gada 6.augustā plkst. 17 Viļakas Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā, kā arī divos koncertos šī gada septembrī Liepājā un Kuldīgā 15. Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti