Jauno grupu konkursā «Hadrons» uzvarējusi elektroniskās mūzikas apvienība «MMMM»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

18. maija vakarā Latvijas Universitātes (LU) Jauno mūzikas grupu konkursā “Hadrons” finālā sacentās sešas labākās jaunās mūzikas grupas, no kurām par labāko žūrija atzina LU un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu grupu “MMMM”.

"MMMM" ir elektroniskās mūzikas grupa, kuras sastāvā ir daudzpusīgi jaunie mākslinieki Moore un Medniex. Uz skatuves ar maskām un šoreiz kā trio pieteica sevi Mega Moore, Mega Medniex un Mega Lapsa. Iedvesmojoties no japāņu popkultūras un retro-videospēļu estētikas, dzīvā uzstāšanās notika ar dažādiem mini-instrumentiem un VJ videoprojekcijām. Skanējumā bija spēcīga electro-clash ietekme kopā ar dumpiniecisku meitenes vokālu riot grrrl tradīcijā un eksperimentālām piedevām. "MMMM" šobrīd gatavojas pirmā video klipa izveidei. Nesen izdots pirmais singls floppy diska formāta atbilstoši "MMMM" stilam. Konkursā grupa pārstāvēja LU Datorikas fakultāti.

Jau vēstīts, ka konkursa finālā par dalību festivālos “Laba daba” un “Bildes”, Latvijas Universitātes jauno studentu svētku “Aristotelis” ieskandināšanu un ieraksta laiku studijā sacentās “Daudzi Citi”, “Nation Vibe", “Strapon”, “Rāva”, “NYDES” un “MMMM”.

Šoreiz gan žūrijas, gan klausītāju viedoklis sakrita - grupa “MMMM” ieguva arī klausītāju simpātijas balvu, ko pasniedza vieni no šī konkursa atbalstītājiem “Lāčplēsis”. Papildus tam, mūzikas ierakstu studija “Skan” pasniedza īpašas balvas grupai “Daudzi citi” un “NYDES”, dodot iespēju ierakstīt kādu no saviem skaņdarbiem, bet LU Studentu padome turpināja aizsākto tradīciju, jau otro gadu pasniedzot ceļojošo kausu.

Žūrijas komisiju šogad veidoja: Madars Štramdiers (Radio NABA), Edgars Āboliņš (NABAKLAB), Jānis Dubavs (ierakstu studija “Skan”), Tija Auziņa (festivāls “Bildes”), Uldis Rudaks (mūzikas žurnālists), Raimonds Lagimovs/Dambis (mūziķis, ētera personība), Kristīne Zariņa (Lāčplēsis alus zīmola vadītāja), kā arī Latvijas Universitātes Studentu padomes pārstāvji Santa Zarāne un Jēkabs Silanžs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti