VIDEO: Jauno mūziķu konkursa «Hadrons» fināls

Otrdien, 23. maijā, tiešraides koncertā Latvijas Radio 1. studijā tiksies sešas jaunās mūzikas grupas, projekti un izpildītāji, kas sacentīsies par uzvaru Latvijas Universitātes jauno mūziķu konkursā "Hadrons 2023".

Šogad konkursa pusfinālam tika izvirzīti muzikālie projekti "Calico", "Dancing Fool", "Māra Dagne", "Mēles galā", "P-dari", "Santpaula & Honey Blue".

Konkursa fināls šogad norisināsies video un audio tiešraidēs 23. maijā no pulksten 17.00 Latvijas Radio 1. studijā – audiāli sekot līdzi varēs "Radio Naba" ēterā un internetā, savukārt videorežīmā "Facebook" un LSM.lv.

Šogad konkursā pieteikušies studenti no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes, Juridiskās fakultātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Biznesa, ekonomikas un vadības fakultātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Liepājas Universitātes un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas. Kopā pieteicās 19 muzikālie projekti un izpildītāji, pārstāvot teju 12 dažādas izglītības iestādes.

Iepazīsties ar finālistiem

"Cal¡co"    

"Cal¡co" – "Suns rej"
00:00 / 03:01
Lejuplādēt

"Cal¡co" ir septiņi jaunieši, kas atpūsti no jūras krasta ieskandināt šajā pasaulē kārtīgu rokenrolu. Ir pagājis gads, kopš sāka aktīvi uzstāties uz Rīgas skatuvēm, taču dziesmas raksta jau kopš 2021. gada pavasara. Paspējuši uzstāties arī pāris mazākos festivālos ārpus Rīgas pagājušajā vasarā, bet tagad cītīgi cenšas ierakstīt savas dziesmas, lai nodotu tās klausītājiem. Mēģina neturēties tradicionālās roka skaņās. Mūzika ieturēta panka, garage, metāla, popa u.c. žanru skanējumā, kurus palīdz izcelt trombona, klavieru un sintezatoru savdabīgā spēle, kas tiek sakausēta ar jau pazīstamākām ģitāru rūkoņām. Raksta dziesmas par to, kas notiek mums apkārt, par mūsu pārdzīvojumiem un sajūtām šajā pasaulē.

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti.

"Dancing Fool"

"Dancing Fool" – "Upuris"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Dancing Fool" sevi dēvē par psihedēliski progresīvo funk grupu. Dziesmās stāsta stāstus un cenšas pasniegt tēlu sajūtas ar mūziku un tekstu.

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti.

"Māra Dagne"

"Māra Dagne" – "Balle"
00:00 / 03:28
Lejuplādēt

"Māra Dagne" ir Ogres novada un Rīgas apvienojuma grupa. Darbojas kopš 2022. gada jūlija. Sevi redz alternatīvās rokmūzikas/grunge kategorijā ar smagā roka, panka, folk un progresīvā roka iezīmēm.

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

"Mēles galā"

"Mēles galā" – "Ieelpot"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Mēles galā" sākotnēji tapis kā grupas vokālista un mūziķa Rūdolfa Rācenāja pavadošais sastāvs, un tādā formātā šī gada 14. janvārī nospēlēja savu pirmo koncertu kultūras namā "Wiktorija" Liepājā. Pēc veiksmīgas saspēles un pirmajiem kopgabaliem pavadošais sastāvs ir transformējies grupā ar nosaukumu "Mēles galā", kura šobrīd klauvē pie Latvijas mūzikas durvīm un tic, ka "Hadrons" tās atvērs!

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti.

"P–dari"

"P–dari" – "Pietiek repot"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"P–dari". Izrunā kā "Pats dari", jo paši organizē festivālus un koncerttūres. "P–dari" ir jauna, vietēja hardcore pankroka grupa. "P–daru" sastāvā ir blūza, džeza un metāla mūziķi, bet repertuārā ir dzirdams viss, sākot no šlāgera, beidzot ar funeral doom.

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti.

"Santpaula & Honey Blue"

"Santpaula & Honey Blue" – "Don't Know What I Want"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Santa Paula Mata (Santpaula) ir no Rīgas un kopš bērnības dzied un uzstājas. Aizraušanās ar mūziku lika viņai turpināt karjeru šajā nozarē, tāpēc sāka ierakstīt dziesmas ar producentu Kasparu Ansonu. 2021. gada septembrī iznāca debijas dziesma "You Are Just Too Good To Be True", kas tika atskaņota Latvijas radiostacijās. Viņas mūzika ir indie pop un alternatīvās mūzikas sajaukums (draugi dēvē par "hippie Lana Del Rey"), taču pēdējā laikā patīk eksperimentēt arī ar elektroniskās mūzikas skaņām. Raksta mūziku par savu pieredzi un sevis atklāšanu. Visvairāk viņas mūzika rezonēs ar jauniešiem, kuri jūtas ieslodzīti un apjukuši, cenšoties izprast sevi un savas emocijas.

Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

 

Jau tradicionāli konkursu rīko "Radio Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi. Jau 17 gadus "Hadrons" ir senākais un tradīcijām bagātākais studentu grupu un izpildītāju mūzikas konkurss Latvijā, tas ir kļuvis par daudzu studentu mūzikas grupu pirmo nopietno soli muzikālajā laukā.

Šajā gadā konkursa žūriju veido Madars Štramdiers ("Radio Naba", festivāls "Laba daba"), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas "Dzelzs vilks", "Nakts arāji", "Jauno Jāņu orķestris"), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, "Radio Naba" raidījumu vadītājs), Aigars Ruņģis (Valmiermuižas alus darītavas saimnieks un Valmiermuižas etnomūzikas festivāla pārstāvis), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas "Inokentijs Mārpls", "Amorālā psihoze", "Radio Naba" raidījumu vadītājs), Aiga Leitholde (mūzikas apskatniece, portāla LSM.lv autore), Jānis Žilde (mūziķis, grupa "Satellites LV", žurnālists un mūzikas kritiķis), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas "Ierakstu Māja" vadītājs), kā arī LU Studentu padomes pārstāvji.

Konkurss notiek jau septiņpadsmito gadu, un kopumā tajā piedalījušās vairāk nekā 400 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – "Nikotīņi", Keitija Bārbale, "Effekts", "Nostra", "Cellar Cat", "The Creek", "MMMM",  "Chomsky Chess Club", "Nē", "DJ Krankenwagen", "Nepilngadīgā Anna", "Starmetis", "Das Sonntags Legion", "The Movies" (vēlāk "Tribes of The City"), "Ēnu kaleidoskops" un citas.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, portālu LSM.lv, studiju "Ierakstu Māja" un festivālu "Laba daba".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti