Rīta Panorāma

"Kilograms kultūras 2020" fināla balsojums. Saruna ar Ievu Rozentāli

Rīta Panorāma

Polijā darbu atsāk kultūras iestādes un iepirkšanās centri

Ingas Kalnas un Diānas Ketleres pirmais starptautiskais solo albums "Rožu vija"

Izdots Ingas Kalnas solo albums ar Štrausa, Mediņa un Kalniņa mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nacionālā mūzikas ierakstu kompānija “Skani” 15. janvārī klajā laidusi albumu “Das Rosenband” — pirmo Ingas Kalnas solo albumu, kas būs pieejams starptautiskajā tirgū, informēja ierakstu kompānijas pārstāvis.

“Albumā ieskaņota komponistu Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlase no 2016. gadā godalgotas koncertprogrammas. Jau pirms izdošanas, albumam uzmanību pievērsis populārais britu izdevums "The Guardian", kā arī saņemti vairāki atzinīgi Eiropas mūzikas kritiķu vērtējumi,” pastāstīja “Skani” izpildproducents Egīls Šēfers.

Albuma ieraksts tapis kopā ar pianisti Diānu Ketleri Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Šī koncertprogramma pirmo reizi pie klausītājiem nonāca 2016. gadā, kad Inga Kalna un Diāna Ketlere Dzintaru koncertzālē atskaņoja Riharda Štrausa un latviešu klasiķu Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlasi Rudens kamermūzikas festivālā. Par koncertu mākslinieces ieguva “Lielo mūzikas balvu 2016” kategorijā ’’Izcils sniegums kamermūzikā’’.

Inga Kalna izvēlēto koncertprogrammu raksturoja kā ’’muzikālu jūgendstilu par mīlestības tēmu ar ārkārtīgi poētisku tēlainību.

Štrausa mūzika ir gluži kā operteātra zāle ar vīna sarkanajiem sēdekļiem, tumšsarkano samta priekškaru un zeltītajām bārkstīm – dāsna, samtaina, zeltīta, mirdzoša, bagāta un intelektuāla. 

Bet man arī ārkārtīgi patīk, kādu mūziku rakstījuši latviešu dižgari Jānis Mediņš un Alfrēds Kalniņš. Piemēram, saistībā ar Jāni Mediņu es uzreiz iedomājos jūgendstilu. Es redzu Alberta ielu, Rīgas jūgendstila arhitektūras mājas.’’

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti