Kultūras ziņas

Orķestris un Čaplina filmas Operā

Kultūras ziņas

Franču fotogrāfs grib šķērsot Latviju

Hermaņa "Jenūfas" tiešraides internetā

Hermaņa «Jenūfas» iestudējums trīs nedēļas skatāms internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No sestdienas, 8.februāra, trīs nedēļas Alvja Hermaņa Briselē iestudētā opera „Jenūfa” bez maksas būs skatāma operas Lemonī mājas lapā lamonnaie.be.

"Jenūfa" ir čehu komponista Leoša Janāčeka trešā opera, kas atnesa viņam pasaules slavu un pierādīja, ka starptautiskus panākumus var gūt arī tā dēvētajā mazajā, šajā gadījumā - čehu - valodā radīts darbs.

Tas ir stāsts par ciema meiteni Jenūfu un viņa pamāti, par neatbildētu mīlestību, greizsirdību un nodevību, kura dramatiskā kulminācija ir Jenūfas ārlaulībā dzimušā bērna nāve.

Alvis Hermanis atzīst, ka pievērsties operu iestudējumiem viņu mudinājušas „alkas pēc skaistuma”, iespējams, tāpēc  „Jenūfu” režisors izvēlējies slēgt ar divām vizuāli krāšņām atslēgām - Morāvijas etnogrāfijas un čehu jūgenda mākslinieka Alfona Muhas motīviem.

Hermanis ir operas režisors un skatuves noformējuma autors, video rindu veidojusi Latvijas māksliniece Ineta Sipunova, bet horeogrāfe – Alla Sigalova. Iestudējuma muzikālais vadītājs ir "La Monnaie" galvenais diriģents Ludoviks Morlo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti