Grupa «Very Cool People» kopā ar Edavārdiem, ansi un Kristīni Prauliņu izdod jaunu albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nācis grupas "Very Cool People” un mūziķu Edavārdi, ansis un Kristīnes Prauliņas albums "Koncertprogramma pa apli", medijus informē mūziķu pārstāvji.

Albuma materiāls tapis, gatavojoties vairākiem džezfanka grupas "Very Cool People", souldziedātājas Kristīnes Prauliņas un reperu Edavārdi un ansis kopkoncertiem pērn. Albuma ieraksts veikts "Saulkrasti Jazz" festivālā 2019. gada 16. jūlijā.

"Kopumā albumā iekļautas 13 kompozīcijas – gan kopīgi no jauna radītas, gan pāraranžētas Edavārdu un anša dziesmas, kurām Kristīne Prauliņa pievienojusi sulīgus piedziedājumus, radot sev raksturīgu "soulīgu" un sirdi aizķerošu skanējumu," jauno albumu komentē grupas līderis Elvijs Grafcovs, piebilstot: "Dažos skaņdarbos Kristīne kopā ar reperiem pat skaita rīmes!"

Dziesmu tapšanā bez ierastajiem “Very Cool People” autoriem Elvija Grafcova, Māra Jēkabsona un Andra Buiķa šoreiz debitējis arī Kristaps Lubovs, izstrādājot "Stragls ir liels" koncertversiju. Arī reperi Edavārdi un ansis ķērušies klāt “Very Cool People” skaņdarbiem un pievienojuši tiem jaunas rīmes sev raksturīgā manierē.

Albuma ieraksta inženieris un albuma miksa autors ir Mārtiņš Porteris, bet māsterversiju "Labo ierakstu studijā" radījis Jānis Kalve. "Very Cool People" albumu ieraksta personāls palicis ierastais: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Kristaps Lubovs (baritonsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (bass) un Andris Buiķis (bungas). Šoreiz pamatsastāvam albuma tapšanā pievienojies arī dažādu analogo un digitālo sintezatoru pavēlnieks Andris Kauliņš, kurš kā viesis piedalījās arī dažos grupas 2019. gada albuma "Caution! Contains Words!" skaņdarbos.

Albuma vizuālo noformējumu izstrādājis Mārtiņš Zaļūksnis, kurš izveidoja arī grupas jaunākā singla "Labirints" videoklipa un tāda paša nosaukuma datorspēles vizuālos tēlus. Koncerts Saulkrastos tika arī filmēts. Valdis Krūmiņš katrai dziesmai radījis atsevišķu videoklipu, kurus plānots publicēt grupas “Youtube” kanālā.

"Koncertprogramma pa apli" izdota gan taustāmā, gan digitālā veidā. CD formātā albumā iekļauts par vienu skaņdarbu vairāk nekā digitālajā. Jauno disku bija iecerēts prezentēt Viļņas klubā "Tamsta" Lietuvā 21. martā un Rīgas kultūrtelpā "Hanzas perons" 28. martā, taču abi koncerti pārcelti uz rudeni. Rīgā koncerts notiks 14. oktobrī.

"Tas, visticamāk, būs pēdējais šā megaprojekta koncerts," pasākuma nozīmīgumu uzsver Elvijs. "Atlikuši vēl daži datumi šā gada vasarā – ļoti īpašos festivālos un pilsētsvētkos, bet pēc tam katrs no māksliniekiem atkal fokusēsies uz savām solokarjerām."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti