«Very Cool People», Edavārdi, ansis un Kristīne Prauliņa jauno albumu prezentēs Lietuvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas džezfanka grupa "Very Cool People" kopā ar reperiem Edavārdi un ansis, kā arī dziedātāju Kristīni Prauliņu, izdos jaunu albumu – "Koncertprogramma Pa Apli". Vispirms tas tiks prezentēts kaimiņvalstī Lietuvā – 1. martā Viļņas klubā "Tamsta", medijus informē mūziķu pārstāvji.

Pērn tapusī koncertprogramma ieskaņota latviešu valodā. Tās tituldziesma bija hits ne tikai Latvijā, bet guva atzinību arī Lietuvā.

"Visi bijām uz viena viļņa un nolēmām uztaisīt kopīgu koncertprogrammu," atminas grupas “Very Cool People” līderis Elvijs Grafcovs.

"Katram no mums ir savas spēcīgas mūziķu karjeras un savi mērķi, taču nolēmām apvienoties un nobliezt dažus lieliskus kopkoncertus!"

21. marta pasākumā kopā ar Latvijas māksliniekiem uzstāsies arī lietuviešu “freestyle battle” čempions MC Jama. Bez Edavārdiem, anša, Kristīnes Prauliņas un ģitārista Elvija Grafcova uz Viļņas skatuves kāps arī tenorsaksofonists Māris Jēkabsons, baritonsaksofonists Kristaps Lubovs, tromboniste Laura Rozenberga, trompetists Oskars Ozoliņš, taustiņinstrumentālists Māris Vitkus, sintezatoru pārzinātājs Andris Kauliņš, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Andris Buiķis.

Rīgā grupa albumu kopā ar jau minētajiem draugiem un skatuves kolēģiem prezentēs lielkoncertā 28. martā "Hanzas peronā". Tajā būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma, kā arī vēl nedzirdēti garadarbi. Ar grupu Rīgā uz skatuves kāps arī jau minētais īpašais viesis no Lietuvas – MC Jama. Pirms grupas uzstāsies Latvijas “skrečošanas” šovu meistars DJ Aspirīns.

"Tā kā esam divas skaitliski nelielas brāļu tautas, jāsāk vienam otru saprast labāk, tādēļ mēģināsim ieinteresēt dienvidkaimiņus latviešu hiphopā,"

atzīmē Elvijs Grafcovs. "Šobrīd hiphops nacionālajās valodās devies uzvaras gājienā pa Eiropu. Kā labus piemērus var minēt ukraiņu hiphopa lēdiju Alyona Alyona un islandiešu meiteņu grupu "Reykjavíkurdætur"."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti